12 Dev Adam 'Olimpiyat Vizesi'ni aldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupasında Çek Cumhuriyetine talihsiz bir şekilde yenilerek Dünya Kupasına veda etmişti. Milliler, oynanan klasman maçlarında son olarak Yeni Zelenda’ya 102-101 kaybetse de 2020 olimpiyatlarına katılabilecek.

Çin’de oynanan Dünya Kupası O Grubu klasman maçında 12 Dev Adam, 9 Eylül 2019’da Yeni Zelanda ile karşı karşıya geldi. Başa baş giden mücadele, 102-101 Yeni Zelanda lehine sonuçlandı.

Olimpiyatlara katılma hakkını elde eden Türk Milli Basketbol Takımı, Yeni Zelanda’ya karşı yenilse de Karadağ karşısında sahadan galip ayrılmıştı.

A Milli Takım, Yeni Zelanda karşısında, maç boyunca inişli çıkışlı bir performans sergilemesine rağmen, maç sonunda rakip Yeni Zelanda ile başa baş bir mücadele sergiled. Rakibinin üst üste smaç basketlerine engel olamayan milli takım, Cedi Osman ile ayakta kalmasını bildi ve 38’inci dakikada bir kez daha öne geçti. Son hücum fırsatını değerlendiremeyen milli takım, sahadan 102-101 yenik olarak ayrıldı. Bu sonuca rağmen Milliler, olimpiyatlara katılma hakkı kazanmış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.