Malatya’da en iyi film ödülünü ‘Çatlak’ kazandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

En İyi Film Ödülü, Fikret Reyhan imzalı “Çatlak” filmine, En İyi Yönetmen Ödülü de “İki Şafak Arasında” ile Selman Nacar’a verildi.

Çatlak

Milliyet Sanat'da yayınalanan habere göre, yapım da son dönemdeki festivallerde öne çıkan ve övgü toplayan filmler.

“Çatlak” filmi En İyi Senaryo (Fikret Reyhan), En İyi Erkek Oyuncu (Hakan Salınmış) ve SİYAD En İyi Film Ödülleri’nin de sahibi oldu.

“İki Şafak Arasında” da Film-Yön En İyi Yönetmen ve Ulvi Saran Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Festivalde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise Emel Göksu (“Koridor”) ve Ece Çeşmioğlu (“Bembeyaz”) arasında paylaştırıldı.

Özet

Fatih, İngiltere'de çalışırken maddi olarak sıkıntıya düşünce, kendisi gibi göçmen olan arkadaşı Ayhan'dan borç alır. Ancak Fatih, aldığı yüksek miktardaki borcu bir türlü ödemeyez. Bu durum üzerine Ayhan bir gün Fatih ve ailesinin evine ziyarete gider ve verdiği parayı geri ister. Bu borç, çoğu aynı apartmanda yaşamını sürdüren ailenin bireylerinin, bir mangal akşamında bir araya gelmesine neden olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.