Gölyazılı kadınların tiyatro keyfi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gölyazı Kadın Derneği üyesi kadınlar Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun, mübadeleyi konu alan “Hayali’nin Hayali” isimli oyununu birlikte izledi. Aralarında ilk defa tiyatro gelenlerin de bulunduğu kadınlar, oyundan çok etkilendiklerini söylediler

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu oyunlar büyük ilgi görüyor. Bu sezon sahnelenmeye başlanan “Hayali’nin Hayali” isimli oyun da tiyatroseverlerin beğenisini topluyor.

Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunu Gölyazı Kadın Derneği üyesi kadınlar birlikte izledi. Gölyazı Kadın Derneği Başkanı Nurten Üner, dernek olarak çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunduklarını belirterek “Nilüfer Belediyesi’ne tiyatro oyunu izlemek istediğimizi ilettik. Talebimize hemen yanıt geldi ve “Hayali’nin Hayali” isimli oyunda buluştuk. Aramızda ilk defa tiyatroya gelenler de var. Bizim için çok keyifli bir ortam. Oyunun konusu da bizi çok etkiledi. Büyüklerimizin yaşadıkları sorunlar göçler geldi aklımıza” diye konuştu.

Tiyatroyu izlemeye gelen kadınlar da Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Tiyatroya gelebilmek çok güzel. Ayrıca ‘Hayali’nin Hayali’ mübadele döneminde geçen bir oyun. Bizim için anlamı daha da farklı. Mübadeleyi yaşayanların çocukları-torunları olarak izledik oyunu. Bizim için çok anlamlı bir oyundu, herkes mutlaka izlemeli” diye konuştular.

İki perdelik bir oyun olan “Hayalî’nin Hayali”, mübadele dönemini konu alıyor. O yıllarda bir grup Türk ile bir grup Rum’un gönderildikleri ülkelere varamadan düştükleri ıssız ve lanetli olarak bilinen bir adada karşılaşmasının ardından yaşananları ve var olma mücadelesini anlatan oyunda, kukla ve gölge oyunları da yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.