İrade, bireyin davranışlarını bilinçli olarak kontrol etme yeteneği deniliyor. Eğer irade olmazsa birey aldığı kararları gerçekleştiremez. Güçlü iradeye sahip olan insan uzun vadeli hedefler için kısa vadeli eğlenceleri feda edebilir.

İradeyi güçlendirmek isteyen kişi dikkatini bilinçli olarak tamamen hedefe yönlendirmelidir, böylece hedeften sapmaz.

İrade farkındalığı önemli bir olgudur ve geliştirilmelidir. Çünkü insanın ihtiyaç ve istekleri çatışabilir. Bazen insan ihtiyacı olan şeyleri istemez veya istediği şeylere ihtiyacı olmaz. Böyle durumlarda irade gücü azalır, denge bozulur. Bu durumda irade farkındalığı olursa etkili ve yararlı tercihlerin yapılması mümkün olabilir. Aksi halde birey ihtiyacı olan şeyleri istemezse kendisine zarar verebilir.

Daha güçlü bir irade için önce neyi isteyip neyi istemediğimizin farkında olmalıyız. Sonra bunların gerçek ihtiyacımız olup olmadığını tartmalıyız. Bazen zor veya sıkıcı bir şey yapmamız gerekebilir, o zaman bakış açısını değiştirirsek bunu başarabiliriz.

Örneğin birinin ayağında incinme oldu ve iyileşmek için fizik tedaviye gitmesi gerekiyor fakat gitmek istemiyor, zor geliyor. Bu durumda birey motivasyonunu artırmak için bu işi; tekrar dans etmek, spor yapmak vb. gibi sevdiği şeyleri yapmasını sağlayacak bir işlem olarak görebilir. Birey bakış açısını değiştirerek pozitif açıdan bakabilir olaylara ve iradesini güçlendirebilir.

Eğer kişi iradesini güçlendirme konusunda zorluk yaşıyorsa bir değişim uzmanından yardım alabilir. Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan “İradeli Olma Sanatı” Değişim Programını uygulayarak iradesini güçlendirebilir.

Bir aylık çalışma haftada iki gün olmak üzere 8 çalışmadan oluşur. Her bir çalışma 45 dakika sürer.

Değişim çalışması iki bölümden oluşur; her çalışmanın temasını oluşturan kısa teorik bölüm ve çalışmanın asıl pratik bölümü.

Pratik bölüm; nefes, beden hareketleri, derin gevşeme bölümlerinden oluşmaktadır.

Pratik çalışmanın ilk aşamasında yapılan nefes tekniği ile vücut gevşetilerek stres atılır, zihin sakinleştirilir ve böylece beden pratik çalışmaya hazır hale getirilir.

Programın konusuna uygun olarak uzmanlar tarafından seçilen Değişim hareketleri dinamik şekilde uygulanır.

Çalışmanın sonunda yapılan kısa bir gevşeme çalışması ile vücut yapılan çalışmayı sindirir, bu arada verilen olumlama cümlesi zihinsel olarak tekrarlanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melike Görkmen 5 ay önce

Ellerinize sağlık, teşekkür ederiz.

Avatar
evren 5 ay önce

bilgilendirici olmuş

Avatar
Ercüment 5 ay önce

Harika..