Ukrayna yapımı "Mavka: Orman Şarkısı" filmi, Türkiye'de gösterime girecek

Ukrayna yapımı "Mavka: Orman Şarkısı" animasyon filmi 80’den fazla ülkede gösterime girecek. Türkiye'de ağustos ayında gösterime gireceği öğrenildi.

Ukrayna edebiyatının önde gelen yazarlarından Lesya Ukrayinka'nın (Lesia Ukrainka) yazdığı ünlü peri masalına dayanan "Mavka. Orman Şarkısı" animasyon filmi, yurt dışına açıldı.

Ukrayna Devlet Sinema Ajansı (DerjKino) tarafından yapılan açıklamada, Animagrad (FILM.UA Group)studyosu tarafından hazırlanan "Mavka: Orman Şarkısı" animasyon filmi 80’den fazla ülkede gösterileceğini duyurdu.

TÜRKİYE'DE 25 AĞUSTOS'TA GÖSTERİME GİRECEK

Paylaşılan bilgilere göre Ukrayna yapımı "Mavka: Orman Şarkısı" animasyon filmi 25 Ağustos 2023’te Türkiye’de gösterime girecek.

"Mavka Orman Şarkısı" animasyon filmi Ukrayna’da 2 Mart’ta gösterime girmişti. İki hafta içinde Ukrayna'da filmi 460 binden fazla kişi izledi.

MAVKA ORMAN ŞARKISI FİLMİN KONUSU

Ukrayna edebiyatının önde gelen yazarlarından Lesya Ukrayinka'nın (Lesia Ukrainka) yazdığı ünlü peri masalına dayanan filmde Mavka adlı bir peri kızının ya da mitolojik bir deyişle “Ormanın Ruhu” ismini taşıyan ve güzelliğine sual olunmaz efsanevi bir muhafız olan Mavka’nın görevi Ormanı ve hayatın kaynağı olan Kutsal Kalbi, insanlar da dahil olmak üzere herhangi bir saldırganlığa veya saldırıya karşı korumaktır. Lukaş ise üstün kaval çalma yeteneği olan ve müziğe aşık bir köy çocuğudur. Bir noktada bu ikili karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak hikayenin protagonisti Kalına bu aşka mani olup ormanın sihirli özelliklere sahip olan kutsal kalbi çalıp sonsuz gençliğe sahip olmanın hayallerini kuruyor. Kalına, Mavka’ya ulaşmak için Lukaş‘ı bir piyon olarak kullanıyor ve köylüleri Mavka’ya karşı kinlendiriyor. Mavka ise bu olumsuzluklarla mücadele ederek ormanı ve aşkını savunmaya çalışıyor. İyiler ve kötülerin mitolojik bir çerçevede çatışmasını epik bir şekilde işleyen Mavka Orman Şarkısı adeta gönülleri fetheden dramatik bir macera.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.