Netflix’in Disney+’a karşı yeni hamlesi: İndirimli abonelik

Netflix, önümüzdeki Kasım ayından itibaren birçok ülkede reklam içerikli indirimli fiyatla yeni bir abonelik modeli başlatmayı planlıyor.

ABD’de yayın yapan Variety dergisi, video platformun yeni abonelik modeli önümüzdeki Kasım ayının başından itibaren ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya gibi birçok ülkede başlatacağını bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre Netflix, Disney tarafından 8 Aralık'ta piyasaya sürülecek olan rakip Disney Plus’ın reklam içerikli kategorisindeki potansiyel rekabete karşılık olarak bu yeni hizmeti başlatıyor. Önceki haberler, Netflix’teki yeni abonelik modelinin bu yılın sonundan önce piyasaya sürüleceğini belirtirken, Bloomberg, Netflix’in yeni hizmetinin gelecek yılın başlarında daha büyük ölçekte sunacağını belirtmişti.

Aynı zamanda, basında çıkan haberlere göre, yeni Netflix aboneliğinin ücreti ABD’de ayda 7 ila 9 dolar arasında değişecek. Bu da şu anda aylık 15,5 dolar olan normal aboneliğin yaklaşık yarısı kadar. Fiyatlar Türkiye’de ise 58 tl (3 dolar) ve 78 lira (4,2 dolar).

Bloomberg daha önce, Netflix’in çocuk programları sırasında reklamların yayınlanmayacağını ve kullanıcıların daha sonra çevrimdışı olarak izlemek üzere film indirmelerine izin verilmeyeceğini bildirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.