Bursa'da düzenlenen 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali

2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali üçüncü gününde Sinema Zirvesiyle devam ediyor. Bursa’da gerçekleştirilen festival çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı zirvede, Türk dünyasının kültürünün yansıtıldığı filmler değerlendirildi.

Türk Dünyası 2022 Kültür Başkenti Bursa etkinliklere soluksuz bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında yoğun ilgiyle Bursa’da gerçekleştiriliyor. Türk dünyasından; Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan gibi ülkelerin yapımcı ve yönetmenlerinin katıldığı festival, Bursa Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde film gösterimleriyle devam ediyor.

FESTİVALDE KIRIM TATAR FİLMLERİ PERDESİNİ AÇIYOR

Yarışma kategorisinde değerlendirilecek “Tercüman” filmi ile “Kırım Tatar Düğün Merasimleri” ve “Mustafa” filmleri ile 3 Kırım Tatar filminin de yer aldığı festivalde yoğun bir katılım görüldü. Kırım Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yunus Güneri ve yönetiminin de katıldığı festivalde, Yönetmen/Yapımcı Neşe Sarısoy Karatay, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay danışma kurulunda yer alıyor.

TÜRK DÜNYASINDAN 200’YE YAKIN KATILIM

Perdesini açacak film festivalinde bu sabah Sheroton Otel’de Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Sinema Zirvesi yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı zirvede, sinema kültürüne dair değerlendirmeler yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcısı Demircan şu ifadelere yer verdi:

“Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, tarihiyle ve kültürüyle yüzyıllardır bir arada yaşamış toplumların yeniden kavuşma serüveninde sinema sektörünün daha aktif rol almasını ve halkların kültürlerini yakınlaştırmayı hedefliyor. Türk Devletler Teşkilatı (TDT) son süreçte çok daha güçlenerek günümüze geldi. Hedefimiz elbette bu ülkeler arasında hem ekonomiyi hem sosyolojiyi hem beşeri sermayenin yayılmasını gerçekleştirmek. İşte Korkut Ata Film Festivali’nin bu anlamda önemli bir misyonu var. Sinemanın ciddi bir kültürel aktarım aracı olduğunu hepimiz biliyoruz. Birinci hedefimiz Korkut Ata Film Festivali ödül törenini gerçekleştirmek. İkinci hedefimiz bugün burada gerçekleştirdiğimiz zirvemiz. Bu zirvede 6 ülkeden yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu olarak 200’e yakın sektör temsilcisi var. Burada hedefimiz paydaşlarımızı bu masa etrafında birleştirmek ve elbette ondan sonra kurabilecekleri kontaklarla yapıların önünü açmak ve işbirliklerini desteklemek. Bugün bütün gün harcayacağımız emeğin temelinde de aslında bu sektörün temsilcilerini bir araya getirmek ve onların kendi projelerini dinlemektir.”

FESTİVALDE TÜRK DÜNYASI TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise zirvede, Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerine değindi. Aktaş, “Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali kapsamında da değerleri çok özel filmlerin gösterimleri yapılıyor. Bu filmler, bizi anlatıyor aslında, Türk dünyasını anlatıyor. Çünkü bu filmlerde bizim geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimiz var. Film gösteriminin yanında Türk dünyasının, sinemacılarının bir araya gelmesi, sinemamızda bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımı yapılması da başlı başına çok değerli bir adım” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.