Uyurken oksijen almak depresyonu hafifletiyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail´de yapılan bir araştırmaya göre, uyurken yüksek oranda oksijen solumanın depresyonu önemli ölçüde azaltabildiği keşfedildi.

Ben Gurion Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden araştırmacılar, depresyondaki 55 yetişkinin bir ay boyunca her gece uyurken özel tüplerden nefes almalarını sağladı. Katılımcılardan yaklaşık yarısına normal hava verilirken (%21 oksijen), geri kalanına zenginleştirilmiş (%35 oksijen) hava verildi.

Araştırmanın başındaki Dr. Abed N. Azab, “Katılımcıları oksijenle zenginleştirilmiş hava alanlar ve normal hava alanlar olarak rastgele ayırdık. Ne katılımcılar ne de araştırmacılar kimin ne aldığını bilmiyordu. Katılımcılar bu şekilde 1 ay boyunca geceleri tedavi edildi’’ dedi.

Bir ay süren deneyin başlangıcında, katılımcılar orta dereceli depresyon olarak sınıflandırılan Hamilton Depresyon Derecelendirme Ölçeği’nde ortalama 15 puan aldı. Katılımcıların ortalama puanı istikrarlı bir şekilde düştü ve 10 civarına indi. Araştırmanın sonunda zenginleştirilmiş oksijenli hava alan her 3 katılımcıdan 1’inin depresyonunun hafiflediği gözlemlendi.

Şalom

Anahtar Kelimeler:
DepresyonUykuOksiyen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.