ABD Başkanı Trump’un Türk halkını rencide eden söylemleri ve ülkemiz aleyhine aldığı ekonomik kararlar gündemdeki en büyük tartışma konusu. Can sıkıcı bu tartışmaya CHP’deki bıkkınlık veren iç çekişmeler de eklenince Ankara çekilmez olmuştu doğrusu.

Bu tabloyu İyi Parti’nin Olağanüstü Kurultayı bir nebze olsun renklendirdi. İstifadan caydırılan Meral Akşener, etkileyici bir konuşma yaptığı kurultayda, geçerli oyların tümünü (881 oy) alarak yeniden Genel Başkan seçildi. Böylece, İyi Parti’deki belirsizlik de sona erdi.

Ankara’da, ATO Congresium’da yapılan kurultayda Divan Başkanlığına Ahad Andican seçildi. Kurultayı çoğu dışarıda olmak üzere on binlerce partili izledi.

Meral Akşener’in, konuşmasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirmesi büyük alkış aldı.

***

Akşener’in, İyi Parti’nin iç işleyişine, Türkiye’deki siyasete ve dünyadaki gelişmelere yönelik alkış alan sözleri özetle şöyleydi:

- Bu parti ismi ile müsemma, iyilik için, doğruluk için, adalet için kuruldu. Ağaca yaslanma kurur, insana yaslanma ölür" sözünün bilincindeyiz. Bu parti, bir iyiler hareketidir.. Ve, kimseyle baki değildir! Beşer fani, fikirler bakidir

- ‘Kendi partimde ihtilaf konusu olmaktansa, noktayı koyarım' dedim. 'Fitneye sebep olmaktansa, örter kapımı otururum' dedim. Veda niyetine 'ben sizi çok sevdim be' demiştim. Bu sözümü alıp, elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz: 'Biz de seni çok sevdik be' dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev, töre gereğidir.. Töre konuştu, Han sustu. İradenize boyun eğdim. 'GEL' dediniz, geldim.

- Yolumuz uzun ve çetin. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacak. Bu çetin fakat kutlu yolu, yufka yüreklilerle, korkaklarla, hesapçılarla yürüyemeyiz. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar katılsın kafilemize.

- Bu bereketli topraklarda çok şey yetişir evet; ama, en iyi de insan yetişir insan! Yetişmiş milyonlarımız, o milyonların, onları yetiştiren memlekete katacakları varken; bir adamın ve yakınlarının keyfi olsun diye, bahtımız, onlara emanet edilemez. Bu memleket hepimizindir. Bu memleket, kimsenin babasının, yahut kayınbabasının malı, tepe tepe kullanacağı arpalığı değildir.

- İYİ PARTİ, Ak Parti ve CHP'nin bir kumpas ağzı gibi konumlandığı, yanlarına da her işe yarayan, İsviçre çakısı rolündeki, MHP'nin iliştirildiği siyasi tabloyu değiştirmiştir. 16 yıldır, 'kırk katır mı kırk satır mı' tercihine zorlanan milletimiz, İYİ PARTİ ile nefes almıştır.

- Türk Milleti'nin vereceği göreve hazır olun. Çünkü, mevcut siyasi ve ekonomik tablonun sürdürülebilmesi, mümkün değil. Bakın, daha bir ay dolmadan, Türkiye'ye dayattıkları tek adam rejiminin, acı meyveleri düşmeye başladı. Ekonomi tepetaklak oldu. Hukuk yerle bir. Dış politika fiyasko. Devlet darmadağın. Anayasa'nın askıya alındığı, bir süreçten geçiyoruz. Anlaşılıyor ki, Tayyip Bey'in gönlündeki sistem, komünist idarelerin politbüro sistemidir.

-Buradan sesleniyorum; Sayın Erdoğan, Adaletsizsin!, Basiretsizsin!, Kifayetsizsin!. Hem aldanıyorsun, hem aldatıyorsun. Kullanışlı müttefikinle ülkeyi içine sürüklediğin, hale bir bak. 'Tek adamlığı verirseniz, Türkiye uçacak' dedin. Millet verdi. Döviz, faiz, enflasyon uçtu. Üzülerek söylüyorum ki, Türkiye ekonomisi, iktidarın uyguladığı yanlış politikalarla, çıkmaz sokağa girdi. Ve sokağın sonu yaklaşıyor. Sn. Cumhurbaşkanına buradan sesleniyorum: Gelin bu hatadan, geri dönün. Bu aklı size verenleri, etrafınızdan uzaklaştırın. Millet bahçelerinde yuvarlanmayı vadederken, Türkiye'yi uçurumdan aşağı yuvarlıyorsunuz.

- Amerika ile, her ne görüştülerse, neyi taahhüt ettilerse, bu küstahlığa, Amerikalı yetkili-yetkisiz isimlerin hadsizliğine, kendileri sebep oldular. Brunson'ın tutukluluğu konusunda, bir Twitter iletisi ile tutum değiştiren yargı sistemimiz, aşikardır ki, iktidarın politikalarına göre muamele ediyor. Hasbi bir şekilde hem Amerika'ya, hem de dünyaya "yargı bağımsızlığı" hatırlatması yapabilmek için, yargıyı bağımsız bırakmak, adaleti temsil ettiğini unutan, hâkim ve savcıları tasfiye etmek şarttır. Ayrıca bilinmelidir ki, iktidarın, Amerika'nın bu restine cevabı, "hukuka müdahale" olup olmadığını da gösterecektir.

-Bir başka devletin, ekonomik yaptırım gibi araçlarla, içişlerimize karışmasını engellemenin yolu bu araçları etkisiz kılacak, bir yönetim sistemi inşa etmektir. Bu sistemse, sizin tek adamlığınız gibi ucube bir sistem değildir. Ancak, hatırlatmak isterim ki; ne Amerika'nın, ne de başka bir devletin, hükümet üzerinden, ülkemizi kendince ve küstahça cezalandırmaya kalkmasına asla, prim vermeyiz, hükümetimizin yanında ve yakınında oluruz.

- Millet bizi bekliyor. Tarih bizi çağırıyor. Bunun için çalışıyor, didiniyor, koşturuyoruz. Toparlanıp, gitmiyoruz. Hazır olun, geliyoruz. Önümüzde mahalli seçimler var. Yarından tezi yok, hazırlıklara başlayacağız.

***

Meral Akşener’in konuşmasının ardından 80 asıl, 25 yedek üyeden oluşan Genel İdare Kurulu ile 11 asıl ve 7 yedek üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimi yapıldı.

Seçim sonucunda Genel İdare Kurulu’na 40 yeni isim katıldı. Suikasta uğrayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Prof. Şengül Hablemitoğlu, emekli Hakim Osman Kaçmaz, eski Devlet Bakanlarından Mehmet Salim Ensarioğlu ve Mehmet Aslan listeye yeni giren isimler arasında yer aldı.

Partinin Başkanlık Divanı üyeleri Aytun Çıray, Hayrettin Nuhoğlu, Koray Aydın, İsmail Koncuk, Kazım Ataoğlu, Aydın Adnan Sezgin, Şenol Bal, Müsavat Dervişoğlu, Ümit Özdağ, Berna Sukas, Mehmet Saltuk Buğra Kavuncu ve Ahmet Ersagun Yücel yerlerini korudu.

Genel İdare Kurulu'ndaki 20 kadın üye sayısı değişmedi, ancak 9 yeni kadın üyede GİK’e girdi. Kadın üyelerden, Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer ve İlahiyatçı Ayşe Sucu liste dışı kaldı.

Eski milletvekilleri Celal Dağgez ve Ersönmez Yarbay ile yemin töreni sırasında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elini öpen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da GİK’e giremedi.

11 Kişilik Merkez Disiplin Kurulu’nda ise, Adil Erkoç, Mine Baş ve Özcan Pehlivanoğlu yerini korurken, Feridun Bahşi, Adnan Şefik Çirkin, Ali Işıner Hamşioğlu, Baha Cankut Sarıtaş, Ethem Baykal, Kadriye Ünler, Ali Kamış ve Beril Gümüş yeni giren isimler oldu. Daha önce Merkez Disiplin Kurulu'nda yer alan Berna Biçer ise Genel İdare Kurulu listesine girdi.

---

İyi Haftalar

remzidilan_48@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.