Son birkaç yıldır pandemi döneminde başlayan bir rezillik var. You Tube’da kanal açıp para kazanmak isteyen bir cahiller topluluğu türedi. Onların Nostradamus, Muhyiddin Arabi ve Bulgar Kahin Baba Vanga’yı kullanarak Türkiye Kehanetleri diye yayınladıkları videoları, aslında palavralar ve yalanlarla dolu. Eski kehanetleri gündeme getirip videoya başlarlar. Ondan sonra da "Türkiye’de Depremler, Seller, Kuraklık olacak, Tarım verimi düşecek" gibi kehanetlerle alakası olmayan bir takım yalanlarla insanlara algı operasyonu yapıyorlar.

Dünya var olduğundan beri bu doğal afetler oluyor, bundan sonrada olacak. Bu isimlere destek verenlerin başında da gazeteler geliyor. Kendi sitelerinde bunlara yer vererek, okuyucuları yanıltıyorlar. Bazı TV programları da konuya yer verince insanların moralleri bozuluyor.

Kehanet konusunda Türkiye’de 40 yıldır kitap ve belge toplayan Gazeteci-Yazarım. Konu ile tanışmam, lise son sınıfta Milli Savunma Ders kitabında Atatürk’ün ABD’li General Mc Arthur ile 1932 Haziran ayında yaptı görüşmede ona, "Versay Anlaşması ile siz Almanları çok ezdiniz. Bu disiplinli millet kendilerini siyasal bir akıma kaptırırlarsa hızla silahlanırlar. 1940-1945 arasında büyük bir savaş başlar. Amerika müdahale edince biter. Savaş’tan da Bolşevikler yani Ruslar kazançlı çıkar" açıklamasıyla başladı.

Bu olayı okuduktan sonra Atatürk’ün 'Psişik Yeteneği'nin olabileceğini düşünerek, Onun silah arkadaşlarının yazdığı anı kitaplarını topladım. Gazetecilik hayatım sürerken, 1999 yılı Ocak ayında “Atatürk’ün Kehanetleri” kitabını yayınladım. 2002'de de “Atatürk ve Parapsikoloji” kitabını yazdım. Sonuçta kehanet konusuyla ilgili çalışmalarım böyle başladı.

1985 yılında Nostradamus’un Kehanetlerini içeren bazı kitaplar yayınlandı. Ben de onun Yahudi kökenli olan bir Hıristiyan Doktor olduğunu öğrendim ve "İslam Dünyası’nda acaba böyle bir alim var mı?.." Diyordum. Ocak ayının sonlarında Ümraniye’de aile dostumuz olan Ali Hoca isimli bir emekli müftüye misafir gittik. Konu kehanet olunca Mısır’da El Ezher’de eğitim gören Ali Hoca bana kütüphanesini göstererek oradan bir kitap indirtti. Arapça bu eseri açıp bana bazı kehanetler yazdırdı. Osmanlı, Türkiye ve Atatürk ile ilgili kehanetleri yazdırdı. Bunları kitaplarımda kullandım.

Muhyiddin Arabi, Endülüs’te doğuyor ve Şam'da vefat ediyor. 1165-1240 yılları arasında yaşıyor. Sufilik ve Metafizik konularında bilgi sahibi. Türkiye’ye tanıtan ilk yazar benim. Bu arada Nostradamus’un onun kitaplarından aldığı kehanetleri 315 yıl sonra 1555 de Fransa’da "Yüzyıllar" adıyla yazdığını açıklayan benim. O zamanlarda kitaplar çok değerliydi. Kendi çalışmalarıyla kehanetleri ortaya çıktı. Yazarken de Mitoloji ve Astronomi’yi kullandı. Çözmek kolay değildir. Nostradamus üzerine yazılan kitaplardaki bilgiler ve tarihler gerçek değildir. Bir örnek verirsem, bir olay ile ilgili verilen astronomik oluşumun, tarih boyunca yüzlerce yıl ara ile olacağı görülüyor. Sonuçta kehanet hangi zamanda gerçekleşecek belli değildir. Bir olayın olması 2045- veya 2085 de ya da daha ileri bir zamanda olacağını yazmış.  Astronomik şartlar bu tarihlerde olacağından ne zaman kehanetin gerçekleşeceği bilinmiyor.

Bu arada Amerikan Ordusu 1946 yılında onun tüm çalışmalarını ABD’ye toplayıp götürdü. İstedikleri gibi çalışıyorlar.

Baba Vanga’ya gelince, bu kadın Bulgaristan’da sevilen birisi ve bazı kehanetlerde bulunmuş ama şimdi onu kullanıyorlar. Obama’nın Başkan olacağını, Putin’in güçlü olacağını söylerken, son yıllarda yazılan ve kehanetleri denilen şeylerin kaynakları ve belgeleri yoktur. Amaç birileri yalan videolar paylaşıp para kazansınlar. Milletin moralini bozsunlar.

Bir başka kehanet rezilliği de, piyasaya Kassandra adıyla sunulan Astrolog’un uydurma kehanetleridir. Söyledikleri kehanet falan değil, Türkiye geneline bakıp genel yorumlar yapmak. Kehanete bakın; "İstanbul'da kira fiyatları artacakmış?.." Ya da "Gebze de bile kiralar 11 bin lira olacakmış.." falan.. Bu algı operasyonları yurtdışından yapılıyor. Sizler hepsini boş verin.

"22 Mart 2022'de İstanbul’da deprem olacak" diyen rezillere göre, bunu Muhiddin Arabi bildirmiş.. Ne zaman 13. yüzyılda. Deprem Kartal-Samandıra ve Çamlıca taraflarında olacakmış. Biz de soralım bu yalan makinelerine; 13. yüzyılda İstanbul Bizans’ın elindeyken, bu semtler ortada yoktu.. Ayrıca 22 Mart da geçti, şimdi ne uyduracaksınız?… 

Bu yalancılar o kadar çok biliyorlarsa İstanbul Depremi için ne söyleyecekler şimdi.. Bu konuyu da bir yazı ile açıklarım.

Rahmetli manevi annem Fatma Bacı dededen el almış, kalp gözü açık biriydi. Ve O "İstanbul da şiddetli bir deprem olmayacak" diyordu. Merhumu 11 Kasım 2014’te kaybettik. Keşke hayatta olsaydı da bu şarlatanlarla yüzleştirseydim.

Siz okuyucularıma tavsiyem hepsini boş verin, yalan ve palavralara inanmayın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.