18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Asrın şovanistleri her ne kadar Çanakkale’yi geçmek isteseler de ! Geçmek isteseler de diyorum; Afrin ile Çanakkale Zaferi kıyaslanıyor, İstiklal marşına ayar veriliyor, tabi şehit tabutlarına yaslanıp yapılan konuşmaları da ayrı bir handikap.. Bir zamanlar MHP'yi "şehit kanından beslenenler" diye itham ettiğini düşünecek olursak..

Afrin operasyonu öncesi en çok kafamı karıştıran "örgüt vur kaç tekniğini neden cephe savaşına dönüştürmüştü ?.." Kısa sürede ortaya çıktı ki bu AKP'nin en çok işine gelen sentetik, yapay bir destan yaratmak istemesiydi.. Tabi örgütün kaçması için bir hafta on gün beklendi. Günlerdir girdik giriyoruz denilen Afrin'e 18 Mart Zafer Günü girildi.

Afrini fethettik !

Kıbrıs’ı alan Rahmetli Bülent Ecevit‘in sonraki 32 yıllık hayatı boyunca ağzından Kıbrıs’ı fethettik diye bir cümle duymadık. Tamam güzel peki uluslararası anlaşmalarda yeri belli Süleymanşah türbesini kaçırıp, kalanını dinamit lokumuyla imha etmek icin PYD ile sarmaş dolaş olup; Ayn el arap kobani için 29 Ekim'de ülke topraklarına peşmerge sokup savunulması için destek vermek, en nihayetinde başka bir ülkenin toprağı olan Afrin'e girip bayrak asmak! O asılan bayrakların siyasi bekası nolacak.. Daima dalgalanacaksa bu bir ilhaktır. Türkiye Ortadoğu’da edilgen değil etken, emperyalist değil emperyal olmak istiyorsa; islami milliyetçi argümanları çöpe atıp milli ve ulusal politikalar geliştirilmeli; aksi taktirde yakın gelecek tıpkı Suriye’de olduğu gibi olacak..

Diğer yandan Suriye’nin bölünüp yeni devletlerin kurulmasına devlet eliyle yardım yataklık etmek bir tür insanlık suçudur. Bu zaman içinde bumerang gibi bizi de vurursa bugün sustuklarınız yarın çığlıklarınız olabilir. Çünkü Amerika silahla başka ülkeleri doyurmadan kendi ülkesini doyuramaz. ABD acımasız çiftlik sahibi, RTE ise 2002'den beri ülkenin başında olan BOP eş başkanı hüviyeti ile mevsimlik işçi !.. Milliyetçilik ve dinin bütünleştiği "Rabia" ve "Bozkurt" işaretleriyle Afrin ele geçirilmedi ! Bu bir manada "Apo yakalanmadı teslim edildi" ile aynı şey.. Afrin Tayyip'in koltukta kalmasını uzatacak ulusal bir savaş değildir.

Diğer yandan ittifak gölgesinde Yavru Muhalefet !.. 12. Olağan Kongresi'ni yaptı.. İleri demokrasi ile yapılan çok adaylı kongrede (: sayın Bahçeli oyların tamamını alarak 9. kez MHP'nin genel başkanı seçildi. AKP'yi tebrik ediyoruz.

YAZININ DİBİ: Sen ey Türk !.. Ne akidede, ne meslekte olursan ol.. Sen gerek bilesin ki dünyada daha Şii, babi şeyhi adları yokken sen vardın..

Ey kendinden habersiz Türk !..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.