Vakıfbank'ın Katar'da da faaliyet gösterme yolu açıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O'nun Katar şubesi için lisans başvurusu onaylandı.

Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi (QFCRA), Vakıfbank'ın faaliyetlerini Katar'da da yürütmek üzere lisans başvurusunu onaylarak, bankanın Katar'da da faaliyet göstermesinin yolunu açtı. Böylece Vakıflar Bankası, Katar'da faaliyet gösteren ilk Türk Bankası ünvanına da sahip oldu. 

Konu hakkında bir açıklama yapan banka Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih şöyle konuştu;

“Bu kararımız doğrultusunda daha önce Çin ve Katar’da temsilcilik ofisi açmayı planladığımızı duyurmuştuk. Katar’da temsilcilik açılması ile ilgili gerek ülkemizde gerekse Katar’da yapılan tüm başvurular olumlu sonuçlanmış ve Bankamız Katar’da bankacılık lisansına sahip ilk ve tek Türk bankası olmuştur. Amacımız pandemi sonrası Çin’de de gerekli başvuruları hızlandırmak ve en kısa sürede orada da faaliyete geçmektir.”

Yurtdışı şube ağında New York, Erbil ve Bahreyn Şubeleri aracılığı ile hizmet veriyoruz; bu şubelere ek olarak Genel Müdürlüğü Viyana’da bulunan ‘VakıfBank International AG’ isimli ayrı bir iştirakimiz bulunmktadır. Bu iştirakimiz de Almanya ve Avusturya’daki şubeleri aracılığıyla hizmet veriyor.  

Ülkemizin milli menfaatleri ile uyumlu bir şekilde yurtdışında faaliyet gösteren Türk müteşebbisininin ve iş adamının  “yanındaki güç” olarak yurtdışı faaliyetlerimizi artırıyoruz. Katar temsilciliğimiz bu zincirin dördüncü halkası olmuştur. Kısa bir süre içinde Çin temsilciliğimizin de açılması ile zincire bir halka daha eklenecektir. Gerek uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirdiğimiz işlemlerle gerekse büyüyen yurtdışı organizasyonumuz ile VakıfBank marka değerinin küresel seviyede yükseleceğine yürekten inanıyorum.”

(Kaynak: VB.gen müdl)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.