Nevşehir'den ilk defa Ukrayna’ya domates ihracatı yapılıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde bulunan Jeotermal seralarda üretilen domateslerin yurt dışına ihracatı yapılıyor. Balkan ve Avrupa ülkelerinden sonra şimdi de Ukrayna’ya da domates ihracatı yapılacağı belirtildi.

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı savaş nedeniyle Ukrayna’nın sebze meyve ekimi ve hasadı kısıtlandı. Ekilen sebze ve meyveler ile elde edilen üretim savaş koşulları nedeniyle ülkeye yetmiyor. Ukrayna yıllardır sebze ihracatı yapsa da Rusya’nın işgalci saldırıları nedeniyle dış ülkelerin talebini karşılayamaz hale geldi. Türkiye’den sebze alan Ukrayna’nın, bu kez ilk defa Nevşehir’den domates almaya başlayacağı bildirildi.

İHA’nın haberine göre, Gıda Mühendisi Bedir Kavun Ukrayna pazarının açıldığını, ilk defa bu sezon Ukrayna’ya ürün göndereceklerini söyledi ve Rusya’nın başlattığı savaş ortamı nedeniyle talebin yüksek olduğunu belirtti.

A.H.K / QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.