Hafize Gaye Erkan kendi isteğiyle çekildiğini söylemişti ama...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu. Erkan'ın istifasıyla ilgili birçok iddia ortaya atılırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le aralarında bir süre önce doku uyuşmazlığı başladığı ve Şimşek'in Erkan'ın görevden alınması için talep bulunduğu ileri sürüldü.

Hafize Gaye Erkan, yaklaşık 9 aydır sürdürdüğü Merkez Bankası Başkanı görevinden dün istifa etti. Twitter hesabından açıklama yapan Erkan, "Son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" sözleriyle istifa etti.

GIDA VE KİRA FİYATLARI ELEŞTİRİSİ GÜNDEM OLMUŞTU

Erkan'ın istifasının nedenine dair pek çok iddia ortaya atıldı. Erkan'ın geçen ay fahiş gıda ve fahiş kiraları eleştirdiği röportajı büyük tartışma yaratmıştı. Röportajda Erkan'ın ekonomiyle ilgili soruya, "Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye çoğu zaman fiyatları soruyorum, onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli 'Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak' diyor" sözleri ile Erkan’ın yüksek kiralardan şikayet edip, "Ev bulamadık çok pahalı annemlerin yanına yerleştik" açıklaması günlerce konuşulmuştu.

İstifanın fitilini ateşleyen kuvvetli iddia ise Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Büşra Bozkurt isimli kişinin CİMER'e şikayet başvurusu oldu.

"MEHMET ŞİMŞEK İSTİFASINI İSTEDİ"

Halktv.com.tr Ekonomi Editörü Olcay Aydilek, Halk TV'de yayınlanan "Sinem Fıstıkoğlu ile Haberler" yayınında önemli bir iddiayı paylaştı.  Aydilek, Mehmet Şimşek ile Hafize Gaye Erkan arasında 'doku uyuşmazlığı'nın bir süre önce başladığının altını çizerek şunları anlattı:

"Mehmet şimşek'e yakın çevre doku uyuşmazlığı sorununun bir süre önce başladığı söylendi. Hafize Gaye Erkan'ın fahiş gıda kira açıklaması, 'Sadık abi' açıklaması AKP'de rahatsızlık yarattı. Mehmet Şimşek asla bu topa girmedi, hiç açıklama yapmadı bu tartışmayla ilgili. Sonra erkan'ın gündeme ailesi ve babasıyla ilgili iddialar gündeme geldi. Mehmet Şimşek yine herhangi bir açıklama yapmadı. Hafize Gaye Erkan ABD'ye gitti yatırımcılarla görüşmek için ama Şimşek gitmedi. Aslında Şimşek'in bu görüşmeleri iyi değerlendirmesiyle bilinir. Tüm bu olanların ardından Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan'ın alınması için talepte bulundu. Bunu dün de sordum kaynaklara. Bir süredir devam eden doku uyuşmazlığına Mehmet Şimşek son noktasını koyuyor ve istifasını istiyor."

mehmet-simsek.webp

"MEHMET ŞİMŞEK İLE MURAT MERCAN YAKIN DOST"

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın, aynı zamanda son ABD Büyükelçisi Murat Mercan'ın yeğeni olduğunu belirten Olcay Aydilek şöyle devam etti: "Fatih Karahan ekonomist. Mevcut başkanın önemli referansı var. ABD'nin eski Washington Büyükelçisi Murat Mercan.. Murat Mercan ile Mehmet Şimşek'in yakın dost olduğunu söyleyebilirim. Bu referans önemli. Ekonomik birikiminin yüksek olduğu söyleniyor."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.