Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Görevinden İstifa Etti

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı 9 ay sürdü. 

8 Haziran'da Türkiye'nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı olarak göreve başlayan Hafize Gaye Erkan istifa ettiğini açıkladı.

O UNVANI ALAN İLK KADIN OLMUŞTU

Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'ni 2'ncilikle, Boğaziçi Üniversitesi’ni 1'ncilikle, ABD Princeton Üniversitesi'ni de "onur" derecesi ile bitirmiş bir isim. Dünyanın en büyük sigortacılık şirketlerinden ABD'li March Mc Lennan'da yönetim kurulu üyeliği, First Republic Bank'ın eş CEO'luğu gibi önemli görevlerde bulundu.  ABD'de en büyük 100 bankasından birinde başkan ya da icra kurulu başkanı unvanına 40 yaşından önce sahip olan ilk kadın oldu. 

Finans uzmanı Batur Biçer ile evli olan Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanı olduğunda henüz bir evlat sahibi olmuştu. 

Amerika'da "Müthiş Türk Kızı" olarak tanınan Hafize Gaye Erkan'ın göreve başlaması piyasalarda çok olumlu karşılanmıştı. 

Ancak bu çok uzun sürmedi. 

ELEŞTİRİLERİN ODAĞINA OTURDU

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile yaptığı röportajdan sonra ilk kez eleştirilerin hedefi oldu. 

Esas kıyamet ise Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER'e yaptığı şikayetin basına yansıması ile oldu. 

29 GÜN BOYUNCA ABD’DE KALDI

Bu olay kamuoyunda büyük bir yankı yarattı. Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın Merkez Bankası'nda odası ve makam otomobili olduğu gibi iddialar basına yansıdı. 

Tartışmalar sürdüğü sırada Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 29 gün boyunca ABD'de olduğu ortaya çıktı. 

Bu eleştirilerin dozunu daha da arttırdı. 

HAFİZE GAYE ERKAN'IN PAYLAŞIMI

MEHMET ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Hafize Gaye Erkan'ın istifa açıklamasının ardından Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen basın açıklamasında  "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

işte o açıklama;

CEVDET YILMAZ'DAN TEŞEKKÜR VE ORTA VADELİ PROGRAM MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından yaptığı paylaşımda Orta Vadeli Program'ın kararlı bir şekilde uygulanacağını ifade etti.

patronlardünyası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.