Döviz kuru gurbetçilere yaradı, oto sanayiler yabancı plakalarla doldu

Türk Lirası’nın değerinin rekor seviyede düşüşü döviz ile para kazananların hayatını Türkiye’de oldukça kolaylaştırdı. Euro/TL’nin 18 seviyelerine çıkmasının da etkisiyle oto sanayileri bu yaz adeta gurbetçi akını yaşadı.

Bu yaz Türkiye’deki oto sanayi siteleri gurbetçi akınına uğradı. Dükkanlar yabancı plakalarla doldu taştı.

Hürriyet’ten Taylan Özgür Dil’in haberine göre, Avrupa’daki yüksek işçilik ücretini ödemek istemeyen gurbetçiler yıllardır soluğu Türkiye’deki oto sanayilerinde alıyordu. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları yaz aylarında hem sıla hasreti gideriyor hem de araçlarının bakım ve arızasını Türkiye’de çok daha uygun fiyatlara yaptırabiliyordu. Ancak, Euro/TL’nin 18 seviyelerine çıkmasının da etkisiyle oto sanayileri bu yaz adeta gurbetçi akını yaşadı.

Birçok yeni müşterinin gelmesiyle ustalar, bütün yaz gurbetçilerin araçlarını yetiştirmek için ek mesai harcadı. Biz de İstanbul Maslak’ta bulunan Atatürk Oto Sanayi’ni gezdik. Eylül ayının ortasında olmamıza rağmen neredeyse her dükkanın önünde yabancı plakalı bir Otomobil vardı. Ustalar bu sezon yaşanan yoğunluk için döviz kurlarındaki yükselişe işaret ederken, gurbetçiler de araçlarını Türkiye’de en az yüzde 50 daha uyguna yaptırdıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.