Önümüzdeki 7 yıl insanlık için çok büyük önem taşıyor. Bu noktada 2 yıl sonrasında bazı şeyler insanların hayatına girecek. Yakıt sıkıntısı, çevre kirliliği veya ölümcül hastalıklara çözümler var ama bunları devreye sokmak istemeyenler dünyayı yöneten ailelerdir. Thompson Reuters IP & Science, bilimsel araştırmalar ve patent başvurularını değerlendirdi, gelecek ile ilgili 10 büyük tahminde bulundu. Bu tahminlerin ne kadar doğru olduğunu bize zaman gösterecek. Dünyanın finans sistemine, şilah şirketlerine, bankalara ve gıda şirketlerine sahip olan bu aileler Dünya nüfusunun azaltılması için bu çalışmaları insanları kandırmak için açıkladılar.

RUH VE SİNİR HASTALIKLARI ARTIYOR

Psikolojik hastalıkların geleceğimizi tehdit ettiği görüşü giderek önem kazanıyor. Thompson Reuters’ın raporuna göre, sinir sistemini yıpratan patojenik kromozomlara odaklı araştırmalar, bu tip hastalıkların tanı ve tedavi sürecini kısaltabilecek. Bu gelişmeler 2025 yılında daha az bunama vakalarının görüleceği anlamına geliyor. Bugün Türkiye’de ve özellikle gelişmiş ülkelerde psikiyatr İlaçları artmaktadır. Bu sorunlara sahip olan insanların ruh halleri gittikçe bozulmaktadır.

GÜNEŞ ENERJİSİ KULLANIMI ARTACAK

Çevre aktivistlerine müjde! 2025 yılında güneş enerjisi, dünyanın en büyük enerji kaynağı haline gelecek. Çeşitli yollardan elde edilebilecek güneş enerjisi evlerimizi ısıtmak ve sıcak su elde etmek için kullanılabilecek. Elektronik aletlerin dahi güneş enerjisi ile çalışacağı projeler sürmektedir.

TİP 1 DİYABET’E ÇÖZÜM

Ülkelerin nüfuslarını tehdit eden Tip 1 Diyabet, Tip 2 kadar yaygın olmasa da sayısı günümüzde gittikçe artan bir hastalık. Thompson Reuters ise, rakamlara rağmen diyabet hastalarının gelecekte insülin iğnesi olmayacağını iddia ediyor! Genomik boyutta yapılacak genetik düzenleme ve tedaviler, bu hastalığa sebep olan genleri etkisiz hale getirecek.

GIDA KRİZİ OLMAYACAK

Gıda üretimindeki teknolojik gelişmeler 2025 yılında açlık sorununu da çözebilecek gibi görünüyor. Düşük enerjili LED ampulleri, yakın gelecekte kapalı alanlarda tarım yapılmasını ve kısa sürede ürün elde edilmesini mümkün kılacak. Bu teknoloji, bitki DNA’larının hastalıklara karşı dayanıklı olacak şekilde üretilmesini sağlayabilir. Bu arada Dünya da 1 milyar insanın yoksul olduğunu ve günlük gıdaya ulaşımının zor olduğunu görebiliyoruz.

ELEKTRİKLİ UÇAKLAR OLACAK MI?

2030 Yılına kadar "elektrikli otomobiller" dünyayı sararken, Elektrikle çalışan uçakların da yapılması gündemde olmaktadır. Lityum iyon piller ve hidrojenin depolanması alanlarında kaydedilecek ilerlemeler, elektrik enerjisi ile çalışan küçük uçakların çok yakında gökyüzünde dolaşacağına işaret ediyor.

DİJİTAL DÜNYA ARTACAK

Dijital Dünya gücünü arttıracak. Mutfağınızdaki buzdolabından, dünyanın diğer ucundaki organik tarımcıya kadar her şeyin internet üzerinde birbirine bağlı olacağı bir dünya bizi bekliyor! Rapora göre, kablosuz ağlar ve 5G teknolojisi, 2025 yılına kadar fiziksel uzaklık kavramını devre dışı bırakacak.

PLASTİK ATIKLAR YOK OLACAK

Thompson Reuters’ ın tahminleri doğru çıkarsa eğer, plastik atıklar 2025’de ülkelerin konuları arasında olmayacak, deniz kıyılarını çöpler süslemeyecek. Rapora göre, yiyecek ve içecek ambalajları yakın gelecekte tamamen bitkilerden elde edilen selüloz ile üretilecek. Çalışmalar sürdürülüyor.

İNSANLARA ÖZEL İLAÇLAR YAPILACAK

Dünyayı Yöneten Ailelerin ellerinde bulunan ilaç sanayii, kişiye özel ilaç üretilecek. Bu tür ilaçlar her insanda farklı proteinlere bağlanıp antikor üretebilecek. Bu ilaçların çok pahalı olacağını da söyleyebiliriz. Mutasyona uğramış genler ile ilgili veriler de o kadar artacak ki, göğüs ve akciğer kanseri gibi hastalıklar tarihe karışacak deniliyor. Buna izin verilecek mi? Verilmeyecek mi? Orası bilinmiyor.

DNA HARİTALARI ÇIKARTILACAK

2025 ve sonrası doğan bebekler, DNA haritaları ile birlikte doğacak. Doğumdan sonra vücuda yerleştirilecek nano çipler, sürekli olarak kişinin DNA’sı ile ile ilgili verileri kaydederek, vücuttaki değişimlerin sebeplerinin kolaylıkla tespit edilebilmesini sağlayacak. Bu durumda hastalıklar daha başına ilk belirtilerde öğrenilecek. Erken Teşhis devreye girecektir.

Bu çalışmalar sürmektedir. Ne kadarının insanların hayatına gireceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.