UNICEF: Sri Lanka'daki saldırılarda 45 çocuk öldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, yaptığı açıklamada, Sri Lanka'daki saldırılarda 45 çocuğun öldüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Christophe Boulierac, İsviçre'nin Cenevre kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sri Lanka'da gerçekleştirilen intihar saldırılarında öldürülen 321'den fazla kişi arasında en az 45 çocuğun bulunduğu bilgisini verdi.

Boulierac, yaralılar arasında çocukların olduğunu ve yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyerek çocuk ölümlerinin artma ihtimalinin bulunduğunu belirtti. 

Ayrıca Boulierac, Negombo şehrinde St. Sebastian Kilisesi'ndeki saldırıda 27 çocuğun öldüğünü ve 10 kişinin de yaralandığını doğrulayarak, doğudaki Batticaloa şehrinde 18 aylık bir bebeğin de aralarında olduğu 13 çocuğun öldürüldüğünü söyledi.

Ölen 40 çocuğun Sri Lankalı olduğunu açıklayan Boulierac, 5'inin ise başka uyruklardan olduğunu dile getirdi.

Saldırılarda yaralanan 20 çocuk Colombo'daki hastaneye götürüldü. Çocuklardan 4'ünün yoğun bakımda olduğu bildirildi. (Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.