Rus petrol devinde ölümler durmuyor: Lukoil'in yöneticisi öldü

Rusya'da Lukoil petrol şirketinin üst düzey yöneticilerinden Vitaly Robertus aniden hayatını kaybetti. Robertus'un ölümü, son 2 yılda şirketin yönetim kademesinde yaşanan 4. ölüm vakası oldu.

Rusya'nın uluslararası alanda faaliyet gösteren petrol üretim şirketlerinden Lukoil'in, şüpheli şekilde ölen üst düzey yöneticilerine bir yenisi daha eklendi. 

Rus petrol üretim şirketi Lukoil'in üst düzey yöneticilerinden olan 54 yaşındaki Vitaly Robertus hayatını kaybetti.

ÖLÜM NEDENİ AÇIKLANMADI

2 yıldır görevde olan Robertus'un ölümü, şirket tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasıyla duyurulurken, ölüm nedenine ilişkin olarak herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Şirket, şaibeli ölümle ilgili olarak yalnızca, "Şirketin başkan yardımcısı Vitaly Robertus'un 54 yaşında aniden öldüğünü size bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz." açıklaması yapmakla yetindi. 

LUKOİL YÖNETİCİLERİNİN GİZEMLİ ÖLÜMLERİ

Şirketin yönetim kurulu başkanı Ravil Maganov, 1 Eylül 2022 tarihinde bir pencereden düşerek hayatını kaybetmiş ancak Lukoil, "ciddi bir hastalıktan" öldüğünü açıklamıştı.

Lukoil'in eski üst düzey yöneticilerinden Aleksander Subbotin ise 8 Mayıs 2022'de ölmüştü. Cesedi Moskova'nın dış mahallelerindeki bir evin bodrum katında bulunan Subbotin'in resmî ölüm nedeni "akut kalp yetmezliği" olarak açıklanmıştı.

Lukoil'in Maganov'dan sonra göreve gelen yönetim kurulu başkanı Vladimir Nekrasov da 24 Ekim 2023'te hayatını kaybetmişti. Nekrasov'un ölüm nedeni olarak Subbotin gibi "akut kalp yetmezliği" olarak gösterilmişti.

QHA

Anahtar Kelimeler:
Rus Petrol DeviLukoilVefat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.