Roma'da PKK yandaşlarınca Türkiye karşıtı eylem: İtalyan Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Roma’da PKK terör örgütünün sembollerinin ve teröristlerin fotoğraflarının açıkça yayılması sebebiyle İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına çağırıldı. Taleplerin aktarıldığı görüşmede, bölücü terör örgütü PKK’nın kara propagandasının yapılmasından rahatsızlık duyulduğu belirtildi.

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, başkent Roma’da bölücü terör örgütü PKK sembollerinin ve terörist elebaşının fotoğraflarının alenen sergilenmesi nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanlığına çağırıldı. PKK gösterisinden duyulan rahatsızlık, Bakanlık tarafından Büyükelçi Marrapodi’ye iletildi. Bakanlıktan, PKK’nın kamusal alana taşan kara propagandasından, sivil toplum kuruluşu görünümü altında gösterdiği faaliyetlerden ve terörist başına İtalyan belediyeleri tarafından fahri hemşehrilik verilmesinden rahatsızlık duyulduğu da belirtildi.

Büyükelçi Marrapodi’ye bu tür eylemlerin engellenmesi adına talepler tekrarlandı. Görüşmede,  İtalyan hükumetinin terörle mücadele konusundaki sorumluluğu da hatırlatıldı.

İtalya’da bölücü terör örgütü PKK yanlıları tarafından Türkiye karşıtı gösteri yapıldı. Gösteride, terör örgütü yandaşları tarafından yapılan eylemde; PKK yandaşları tarafından bölücü terör örgütünün sözde bayrak ve sembolleri taşınırken, Türkiye karşıtı sloganlar atıldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.