Pakistanlı parti liderinden Hamas'a destek: "İslam ülkeleri yol versin, cepheye gidelim"

Mitinge Hamas yurtdışı yöneticisi Halid Meşal de video konferans yoluyla bağlandı.

Pakistan'ın en büyük İslamcı partisi İslam Uleması Cemiyeti (JUIF), dün Peşaver kentinde Filistin'e destek için büyük bir miting düzenledi.

Parti lideri Mevlana Fazlurrahman, mitingde yaptığı konuşmada Hamas'a mali destek sağlayacaklarını belirtti ve ön cephede savaşmak için Filistinli militanlara katılabileceklerini söyledi.

Hamas'ın kendilerinden mali destek istediğini belirten Fazlurrahman, partilerinin bunu sağlayacağı konusunda söz verdiğini açıkladı.

İsrail'in uyguladığı şiddetle sınırları aştığını söyleyen Fazlurrahman, "İslam ülkeleri bize bir koridor sağlarsa, ön cephede savaşmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Fazlurrahman ayrıca tüm Müslüman ülkelerin, İsrail'e karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

JUIF'in Peşaver'deki buluşması aslında partinin kurucusu Müfti Mahmud'u anmak için organize edilmişti ancak Fazlurrahman'ın sözleri ve Hamas'ın yurtdışı sorumlusu Halid Meşal'in video konferans yöntemiyle toplantıya bağlanması mitingi Filistin'le dayanışma buluşmasına çevirdi.

Geçen hafta içinde bir açıklama yapan Mevlana Fazlurrahman, Hamas'ın İsrail yerleşimlerine yönelik saldırılarını "tarihi bir başarı" olarak nitelemiş ve sürpriz saldırıların "İsrail'in savunma sistemini ve kibrini yok ettiğini" söylemişti.

Fazlurrahman ve Halid Meşal'in cuma günü bir görüşme gerçekleştirdiği ve Gazze'deki durum hakkında fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Pakistan'da JUIF mitinginin yanı sıra, cuma namazı çıkışında Filistin'i destekleyen birçok gösteri yapılmış ve bu gösterilerde İsrail bayrakları yakılmıştı.


Independent Türkçe, RT, Times of India   

Anahtar Kelimeler:
PakistanHamasCihadCephe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.