Libya'da sel felaketi: Sadece Derne'de can kaybı 5 bin 300, binlerce kişi kayıp

Libya resmi haber ajansı, sel felaketinin en büyük yıkıma neden olduğu kent olan Derne'de ölenlerin sayısının 5 bin 300'e yükseldiğini duyurdu. Kentte binlerce kişi de kayıp.

Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası nedeniyle meydana gelen sel felaketinde bilanço her geçen dakika daha da ağırlaşıyor.

Duvar gazetesinin Libya resmi haber ajansı LANA'dan aktardığı habere göre, sadece Derne şehrinde selde ölenlerin sayısının 5 bin 300'e çıktığı, binlerce kişinin de kayıp olduğu duyuruldu.

KIZILHAÇ: KAYIP SAYISI 10 BİNE ULAŞTI

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ise Libya'da sel felaketinde kaybolan kişi sayısının 10 bine yükseldiğini açıkladı.

ERDOĞAN'DAN MENFİ'YE TAZİYE 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile telefonda görüştü. Beştepe, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Libya’daki sel felaketi nedeniyle Menfi’ye üzüntülerini bildirerek geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye’nin afetle mücadelede dost ve kardeş Libya halkının her zaman yanında olduğunu ve yardımların süreceğini ifade etti" açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.