KKTC Başbakanı Sucuoğlu, 21 Şubat’a kadar hükumet kuramazsa görevini iade edecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Faiz Sucuoğlu’nun hükumet kurmadığı taktirde 21 Şubat’ta görevini iade edeceğini duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükumet kurma görevi verdiği başbakan Faiz Sucuoğlu’nun hükümet kurmadığı takdirde görevini iade edeceğini söyledi. Tatar, KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun 21 Şubat’a kadar hükumet kurmaması halinde görevini iade edeceğini söyledi.  

KKTC Başbakanı ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, halkın karşısına iyi bir hükümet ile çıkmak istediğini ifade ederek, üzerinde çalıştığını söyledi. “Ortak bir noktada buluşacaksak belli fedakarlıkların yapılması lazım” diyen Sucuoğlu, ortada zor bir Meclis aritmetiği bulunduğunu ve amaçlarının iyi bir hükümet formülüyle halkın karşısına çıkmak olduğunu söyledi.

23 Ocak’ta Meclis’te zor bir karar çıktığını söyleyen Sucuoğlu, 30 ile 42 arası milletvekili oluşturmak istediğini ve diğer partilerle görüştüğünü belirtti.

UBP İLE HP KOALİSYONU BEKLENİYOR

Sucuoğlu, görüştüğü partilerden cevap beklerken UBP ile Halkın Partisi (HP) koalisyonu üzerine durduklarını söyledi. Cumhuriyet Türk Partisi’nden (CTP) yazılı cevap beklerken hem UBP-Demokrat Parti (DP)-Yeniden Doğuş koalisyonu hem de UBP-HP koalisyonu üzerinde durduklarını bildirdi.

Hükumet kurma yetkisi verilişinin 9. gününde olan Sucuoğlu, 20 Şubat’a kadar olumlu veya olumsuz bir cevap vermediği taktirde 21 Şubat’ta görevini iade edecek. Sürecin biraz uzadığına işaret eden Sucuoğlu, sıkıntı oluşturmayacak bir hükumet formülü arayışında olduklarını aktardı. Sucuoğlu, ülkenin hizmet beklediğini ve büyük sıkıntılar olduğunu ifade ederek, kısa sürede sonuca varma dileğinde bulundu. KKTC’de 23 Ocak’taki erken genel seçimde, UBP yüzde 39,54 oy alarak ilk sırada bitirmişti. Yanı sıra CTP yüzde 32,4 oy ile ikinci sıradayken DP yüzde 7,41, HP yüzde 6,68 oy alırken YDP yüzde 6,39 oy almıştı.

Bu sonuçlara göre 50 kişilik Cumhuriyet Meclisinde UBP 24, CTP 18, DP 3, HP 3, YDP 2 sandalye elde etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.