Kırgızistan-Doğu Türkistan sınırında 7 büyüklüğünde deprem!

Çin işgalindeki Doğu Türkistan'da 23 Ocak 2024 tarihi yerel saat ile 00.09'da (TSİ 21.09) şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Doğu Türkistan'da hissedildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), bugün Türkiye saati ile 21.09'da Kırgızistan'da 7.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin merkez üssü, ilk olarak Kırgızistan'ın Kızıl-Suu (Kızılsu) bölgesi olarak açıklansa da sonradan Doğu Türkistan'ın Aksu vilayetindeki Üç Turfan bölgesine bağlı Aykol kasabası olarak değiştirildi. Deprem; Kazakistan, Tacikistan, Doğu Türkistan ve Kırgızistan'da şiddetli bir biçimde hissedildi.

DOĞU TÜRKİSTAN, KIRGIZİSTAN VE KAZAKİSTAN'DA DEPREM ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE HİSSEDİLDİ

Çin işgalindeki Doğu Türkistan ile Kırgızistan sınırındaki Aksu iline bağlı Üç Turfan'da 23 Ocak 2024 tarihi saat 00.09'da kuvvetli bir deprem meydana geldi. Deprem, Kırgızistan'da da yoğun bir şekilde hissedildi. Başkent Bişkek sakinleri, güçlü sarsıntıları hissetti. Bazı vatandaşlar ise evlerinden sokağa fırladı.

Kırgızistan medyası AKIpress'e göre; depremin büyüklüğü ise ilk veriler ışığında 6.7 olarak açıklandı. Ayrıca sarsıntı, Kazakistan'ın Almatı şehrinde de 4.0 büyüklüğünde hissedildi.

Kırgızistan ve Türkiye arasındaki saat farkı 3 saattir. Kırgızistan ve Kazakistan'da saatler Türkiye'den 3 saat ileridir.

DEPREM, DOĞU TÜRKİSTAN'IN AKSU VİLAYETİNDE 7.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Doğu Türkistan'ın Aksu kentinin Üç Turfan kasabasında hissedildi. Sarsıntı, yerin 22 kilometre derinliğinde 7.1 büyüklüğünde meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, depremin merkez üssünü Doğu Türkistan'daki Aykol kasabası olarak değiştirdi. Deprem, Doğu Türkistan'ın birçok şehrinde şiddetli bir şekilde hissedildi.

Depremin merkez üssünde yer alan vatandaşlar, sosyal medyada yaşadıkları paniği paylaştı. Birçok insan, panikle sokaklara döküldü. Ancak, Doğu Türkistan’daki sıkı dijital denetim sağlıklı bilgi almayı zorlaştırıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.