Doğu Türkistan'da Çin istilası ve zulmü devam ediyor!

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki Çinli nüfusu artırma projesi genişletilerek devam ediyor. Pekin yönetimi, Çinlileri bölgeye yerleştirmek için bir dizi göç politikası belirledi. Doğu Türkistan'a giden Çinliler ev sahibi olacak ve yüksek miktarda maddi yardım alacak.

Çin hükumeti, işgal ettiği Doğu Türkistan'ın demografik yapısını ve kültürel bütünlüğünü yıllardır uyguladığı göç politikasıyla tahrip etmeye devam ediyor. Doğu Türkistan'a giden Çinlilere her türlü destek sağlanıyor ve Çinlilerin Doğu Türkistan'a gitmeleri teşvik ediliyor.

DOĞU TÜRKİSTAN'A GİDEN ÇİNLİLERE MADDİ DESTEK

Doğu Türkistan'daki işgal yönetimi, Çin'in iç bölgelerinden buraya yerleşmek isteyen Çinlilere, hiçbir maddi birikim olmaksızın ev verileceğini açıkladı. Ayrıca, bu kişilere karşılıksız olarak 200 bin Yuan (yaklaşık 725 bin TL) destek sağlanacağı ve çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği öğrenildi.

Çin yönetimi, Doğu Türkistan'a giden Han Çinlilerine gösterilen ayrıcalıklar, destekler ve imkanlar hakkında açıklama yayımladı. Çin'in bu tür politikaları, aynı zamanda Uygur Türkleri ile Çinliler arasındaki mevcut fırsat eşitsizliğini daha da artırıyor.

TOPLAMA KAMPINDAKİ TÜRKLER YOK EDİLİYOR

Bölgeden edinilen son bilgilere göre, Tumşuk toplama kampına atılan Uygur Türkü bir çiftin, 2023 yılı Ramazan ayının ortalarında işkenceye dayanamayıp vefat ettiği öğrenilmişti. Ayrıca, Tumşuk toplama kampındaki Uygur Türklerinin yapılan işkence ve deneylere dayanamayıp hastalandığı veya vefat ettiği ortaya çıktı.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA BİR SOYKIRIM YAŞANIYOR!

Çin Halk Cumhuriyeti hükumetinin sistematik baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da topyekûn bir halk soykırıma uğradı ve bugün halen uğramaya devam ediyor. Milli, dini, siyasi ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan tüm Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor.

Doğu Türkistan’da soykırıma varan ağır insan hakları ihlalleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor. Etnik ve kültürel ayrımcılığa ve insan hakları ihlallerine maruz kalan Doğu Türkistanlılar, ucuz iş gücü olarak Çinli şirketlerde çalıştırılıyor.

Öte yandan, Birleşmiş Milletlerin resmi verilerine göre ise Çin Komünist Partisi, kültürel soykırım uyguladığı Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında, milyonlarca insanı yasa dışı bir şekilde alıkoyuyor. Çin hükumeti, toplama kamplarında ve ceza kamplarında insanlık dışı şartlarda tutulan Uygur Türklerinin durumuna dair tüm verileri dünya kamuoyundan gizliyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.