Japonya'da PKK sempatizanlarına büyük tepki: Japon halkı sokaklara döküldü!

Terör örgütü PKK, Japonya'da "kültür kurumu" adı altında faaliyet yürütüyor. Japon halkı ise, PKK terör örgütü sempatizanlarına karşı miting yaptı.

PKK terör örgütü Japonya'da yapılanmaya devam ediyor. Japon halkı ülkesinde "kültür kurumu" adı altında faaliyet yürüten örgüt sempatizanlarına karşı miting yaptı. PKK terör örgütü yapılanmasından rahatsız olan Japon gazeteciler de daha önce konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

"ÜLKEMİZDE KÜRT GÖÇMEN İSTEMİYORUZ"

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılan mitinge çok sayıda Japon vatandaşı katıldı. Japon polislerin de yoğun olduğu mitingte Japonlar, "Ülkemizde Kürt göçmen istemiyoruz. İmparatora saygı gösterin. Japonya, Japonlar içindir" ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA AİT SEMBOLLER MEYDANDA

Japon Gazeteci Ishii Takaaki ise ülkesindeki PKK yandaşlarının örgütlenme faaliyeti yürüttüklerini deşifre etmişti. Takaaki konuya ilişkin açıklamasında, "Japonya'da Kürt halkı Saitama vilayetindeki bir parkta Nevruz adlı bir festival düzenlemeyi planlıyor. 2023 festivalinde terör örgütü PKK'nın bayrağını ve lideri Öcalan'ın fotoğrafını taşıdılar. Bir gazeteci olarak Japon yetkililere seslendim ve terör örgütlerinin faaliyet göstermesinin tuhaf olduğunu bildirdim" ifadelerini kullanmıştı.

Japonya'ya yerleşen PKK sempatizanları, Japonlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bir ay önce ise ülke çapında PKK destekçilerine yönelik protestolar yapılmıştı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.