İran Sağlık Bakanı Nemeki: "Koronavirüsle mücadelede zafer bizim olacak"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkenin bir çok eyaletinde okulları tatil eden İran'da, hastalıkla mücadele için üst seviyede önlemler alınmaya başladı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, son günlerde İran'da birkaç kişinin hayatına mal olan korona virüsüne karşı mücadeleyi zaferle bitireceklerini söyledi.

İran Resmi Ajansı İRNA'nın haberine göre, Tahran'da düzenlenen bir törende konuşan Nemeki, korona virüsünün İran'dan er geç uzaklaştırılaacağını belirterek, 'Emin olun halkımız, yakında bu hastalığının kontrol altına alındığı ve önlendiği haberini duyacak' dedi.

İran'da son bir yılda yaşanan onca sel felaketine rağmen salgın hastalıkların yaşanmadığını ifade eden İranlı yetkili, 'Hatta bu konu Dünya Sağlık Örgütü'nün övgüsünü bile topladı' diye konuştu.

Yaptırımların zirvede olduğu bir dönemde korona virüsünden daha ölümcül olan H1N1 virüsünün yaygın olduğu bir dönemde 13200 kişinin bu hastalığa yakalandığını ifa eden Nemeki, 'ABD'de bu hastalıktan 10 bin kişinin öldüğü açıklandı. Gelişmiş bir ülke gibi hastalığı en az hasarla atlattık' değerlendirmesinde bulundu.

'Korona virüsünü kesinlike yeneceğiz' diyen Sağlık Bakanı Nemeki, 'Halkımız çok yakında korona virüsünü kontrol altına alıp etkisiz hale getirdiğimiz haberini duyacak' diye ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.