George Floyd: Ölümüyle ABD'yi ayağa kaldıran 'nazik dev'

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD'nin Minneapolis kentinde geçen hafta Derek Michael Chauvin adlı beyaz bir polis memuru, siyah Amerikalı George Floyd'u gözaltına alırken diziyle boynuna bastırarak onun ölümüne neden oldu. Bu olay ABD'yi saran öfkeli protestoları başlatmadan önce, 46 yaşındaki George Floyd'un inişli çıkışlı bir hayatı vardı.

Lise çağlarında Houston'da yaşarken Yates Lisesi'nde Amerikan futbolu oynamış, lise takımı 1992 yılında Texas şampiyonasında ikinci olmuştu.

Hayatının inişe geçtiği en kötü anlardan biri ise 2007 yılında hırsızlıktan tutuklanıp 5 yıl hapis yatmasıydı.

Fakat 25 Mayıs günü 46 yaşında Minneapolis'te yaşama veda eden Floyd genel olarak sıradan bir Amerikalı gibi yaşamış, önüne çıkan kişisel ve toplumsal engelleri aşmaya, daha iyi bir hayat kurmaya çalışmıştı.

100 binden fazla Amerikalının hayatına mal olan ve 40 milyon kişiyi işsiz bırakan büyük bir kamu sağlığı krizinin ve ekonomik darboğazın orta yerinde ölümü, ABD'nin 2020 yılında yaşadığı sıkıntılar sıralamasında yerini aldı. (BBC)

Anahtar Kelimeler:
ABDGeorge FloydNazik Dev
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.