Ganire Paşayeva Bakü'de son yolculuğuna uğurlandı

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Bakü'de son yolculuğuna uğurlandı. Paşayeva'nın naaşı, Bakü'deki 2. Fahri Hıyaban'da toprağa verildi.

Ömrünü Türk dünyasına adamış olan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, bilinmeyen hipotonik durum tanısıyla 24 Eylül'de başkent Bakü'de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. Paşayeva geçirdiği rahatsızlık sonucu dün hayatını kaybetti.

GANİRE PAŞAYEVA BAKÜ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Ganire Paşayeva'nın cenaze namazı bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Haydar Camisi'nde kılındı. Cenaze törenine; Paşayeva'nın ailesi, yakınları, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve çok sayıda milletvekili ile yüzlerce kişi katıldı. Kılınan namazın ardından Paşayeva'nın naaşı, devlet mezarlığı olan 2. Fahri Hıyaban'da defnedildi.

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

24 Mart 1975'te Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde doğan Ganire Paşayeva, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun oldu. Paşayeva, 1998 yılında televizyonculuğa başladı.

2005'te Haydar Aliyev Fonu'nun Halkla İlişkiler Departmanı'nın başına geçen Paşayeva, kısa süre sonra 6 Kasım 2005'te yapılan parlamento seçiminde Tovuz Milletvekili seçildi. Mecliste çeşitli görevlerde bulunan Paşayeva, son olarak Milli Meclisin Kültür Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Türkiye'de sık sık bulunan, Türk dünyası üzerine çok sayıda çalışmaları bulunan Paşayeva, "Türkiye'nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması" anlamını taşıdığını ifade ediyordu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.