Finlandiya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini Ukrayna destekçisi Aleksandr Stubb kazandı

Son NATO üyesi ülke olan Finlandiya'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Aleksandr Stubb kazandı. Ukrayna'yı Rusya'ya karşı savunacağı vaadiyle koltuğa oturan Stubb'ın Ukrayna tutumu merak konusu oldu.

Finlandiya, 11 Şubat 2024'te ikinci kez sandık başına giderek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu Aleksandr Stubb'tan yana kullandı. Finlandiya'nın yeni Cumhurbaşkanı Stubb'ın vaatleri ve ülke genelindeki tutumu merak ediliyor. 

ALEKSANDR STUBB, UKRAYNA DESTEĞİNE SINIR KOYMAYACAK

Son NATO üyesi ülke olan Finlandiya'nın Cumhurbaşkanı Stubb, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı çıkarak ülkenin Ukrayna'yı destekleyeceği sözüyle adaylığını koymuştu. Stubb, önceki dönem Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile aynı fikirde olduğunu söyleyerek, NATO'nun daha fazla Avrupalı'ya ihtiyacı olduğunu söylemişti. Birleşik Krallık merkezli basın servisi Reuters'a demeç veren Stubb, Avrupa'nın Rusya'ya karşı savunmasının çok önemli olduğunu dile getirmişti. 

Birçok açıdan Batılı bir başkan olacağını ifade eden Stubb, Ukrayna desteğine sınır koymayacağını da vurguladı. 

Qha

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.