Donbas'taki saldırılar devam ediyor: Bir asker yaralandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’nın doğusundaki bölgeleri işgal altına alan Rusya destekli ayrılıkçı güçler, Ukrayna birliklerine saldırmaya devam ediyor. Ukrayna ordusu, işgalci güçlerin son bir günde düzenlendiği saldırılar sonucu bir Ukraynalı askerin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, Rusya destekli işgalci güçlerin, 24 Haziran 2021 tarihinde Ukrayna birliklerine 14 defa saldırı düzenlediği duyuruldu. Düşman güçlerin, MT-12 Rapira tanksavar topçu, 120 ve 82 mm kalibrelik havanlar, tanksavar bomba atarlar, büyük kalibreli makineli tüfekler, hafif silahlarla saldırdığı ifade edildi. İşgalci güçlerin saldırısı sonucu bir Ukraynalı askerin yaralandığı aktarıldı.

UKRAYNA ASKERLERİ HAYATINI KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Mayıs ayında, AGİT Daimi Konseyinde konuşan Ukrayna Temsilcisi Yevgen Tsımbalyuk, Donbas bölgesini işgal altında tutan Rusya destekli silahlı güçlerin, saldırılarına devam ettiğini anlatırken, “Ateşkes anlaşmasının Temmuz 2020’de yürürlüğe girdiği andan bu yana 38 Ukraynalı asker hayatını kaybetti ve 115’i yaralandı.” diye bildirmişti.

KAPSAMLI ATEŞKES ANLAŞMASININ SÜRESİ SONA ERDİ

Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu tarafından sağlanan anlaşma üzerine, 27 Temmuz’dan itibaren Ukrayna birlikleri ile Donbas bölgelerini işgal eden yasa dışı silahlı güçler arasında “kapsamlı ateşkes” rejimi yürürlüğe girmişti. 31 Mart 2021 tarihinde düzenlenen Üçlü Temas Grubu toplantısında Rus tarafı, Ukrayna’nın tam kapsamlı ateşkes anlaşmasını 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren uzatma teklifini reddetti.

RUSYA YÜZÜNDEN ANLAŞMAYA VARILAMADI

Daha sonra, Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu, Donbas’taki askeri gerilimin artmasını görüşmek için acil bir şekilde 7 Nisan 2021 tarihinde toplandı. Taraflar, toplantıda ateşkesin yeniden sağlanması gerektiğini teyit etti. Ancak Rusya’nın tutumu dolayısıyla görüşmede yazılı bir belge imzalanamadı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
RusyaSaldırıUkraynaDonbas
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.