Arap Birliği heyetinden Çin'e övgüyle şok açıklama: Doğu Türkistan'da soykırım yok!

Çin'in davetiyle Doğu Türkistan'ı ziyaret eden Arap Birliği heyeti, bölgede Çin'in Doğu Türkistanlılara karşı uyguladığı etnik soykırım ve dini zulüm suçlamalarını reddetti.

Çin, dünya kamuoyunun tepkisini azaltmak için yabancı ülkeleri, Doğu Türkistan topraklarına davet ediyor.

Arap Birliği heyeti, Çin hükumetinin önceden belirlediği program çerçevesinde Doğu Türkistan'a davet edildi. 30 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında Doğu Türkistan'a ziyarette bulunan heyette; Mısır, Suudi Arabistan ve Cezayir'in yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreterliği de dahil olmak üzere 34 Arap ülkesinden 16 üyeli grup yetkilisinin olduğu bildirildi. Heyet, Doğu Türkistan'ın ve Türk dünyasının kadim şehirlerinden Kaşgar'ı ziyaret etti.

ARAP HEYETİ UYGUR SOYKIRIMINI REDDETTİ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, 5 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Arap Birliği'nden gelen heyetin, Doğu Türkistan'a yaptığı ziyareti tamamladıktan sonra, "etnik soykırım" ve "dini zulüm" suçlamalarını tamamen reddettiğinin altını çizdi. Arap ülkeleri, Çin yönetiminin Doğu Türkistan halkına "iyi davrandığı ve onların refahı için çabaladığını" bildirerek, Çin hükumetini takdir etti ve Çin'in bölgede uyuladığı her türlü siyaseti desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜDÜRÜ ÇİN'İ ÖVDÜ!

Çinlilerin belirlediği program çerçevesinde, önceden belirlenmiş turistik yerler, sokak ve mahalleleri ziyaret eden heyetteki Suriye Dışişleri Bakanlığına bağlı Asya ve Afrika İşleri Dairesi Genel Müdürü Muhammed Hac İbrahim, Çin'in Doğu Türkistan'da sözde terörizm ve aşırılıkla mücadeleye yapıcı katkılarda bulunduğunu, Çin'in bu konudaki bilgi ve deneyiminde ve terörle mücadele konusunda işbirliğini güçlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

FİLİSTİN TEMSİLCİSİ ÇOK MUTLU!

Çin'in Uygur Türkleri'ne yönelik asimilasyon ve baskı politikası aralıksız devam ederken, Filistin'in Arap Birliği Daimi Temsilcisi Mohamad Alaklouk, Doğu Türkistan'a yaptığı ilk seyahatte eski binaları görmekten ve Kaşgar'ın uzun süredir devam eden kültürünü deneyimlemekten çok mutlu olduğunu bildirdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.