Çin malı elektrikli araçlar insanları gözetliyor!

Çinliler, dünyaya pazarladıkları ucuz teknolojik ürünler ile son derece önemli bilgiler elde ediyor. İngiliz kaynakları, Çin'in şu ana kadar tüm yüksek teknoloji ürünleri casusluk amacıyla kullandığını bildiriyor.

Birleşik Krallık hükumet kaynakları, Çin'in şu ana kadar tüm yüksek teknoloji ürünlerini casusluk amacıyla kullandığına dair açıklama yaptı. Açıklamada, Çin malı elektrikli arabalara kurulan teknolojinin konum verileri, ses kayıtları ve hatta video kayıtları dahil olmak üzere çok büyük miktarda veriyi topladığı ifade edildi.

The Daily Telegraph gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan kaynak, "Elektrikli arabaların 'beyinlerini' üreten firmanın Çinli olduğunu düşünüyorsanız şüphe duymalısınız. Çin'in bize ve gelişmemiş ülkelere casusluk teknolojileri getirmediğini kim garanti edebilir" dedi.

"BÜTÜN DÜNYAYI ÇİNLİLEŞTİRME POLİTİKASIYLA YAŞAYAN ÇİNLİLER"

Ayrıca Birleşik Krallık'ın bir önceki İçişleri Bakanı Priti Patel, "Bütün dünyayı Çinlileştirme politikasıyla yaşayan Çinliler, ucuz ürünler aracılığıyla son derece değerli bilgiler elde edebiliyorlar. Çin arabalarındaki takip sistemi de büyük bir tehdit” diyerek bu tehlikeye dikkat çekti.

BİRLEŞİK KRALLIK'TA ÇİN'İN ÜRETTİĞİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER GÜNDEMDE 

Birleşik Krallık, Almanya'dan büyük miktarda elektrikli araba ithal ediyor. Ancak Çinli elektrikli otomobillerin düşük maliyetli olması, otomobil pazarındaki satışların alt üst olmasına ve alıcıların Çin'in ürettiği ucuz elektrikli arabalara yönelmesine neden oldu. Birleşik Krallık İklim Değişikliği Komitesi Başkanı Chris Stark, elektrikli otomobil satışları ile ilgili, "Çin, hızla ikinci sıraya yükseldi. Yakın gelecekte elektrikli otomobillerin satış lideri olması beni şaşırtmaz, fakat insanlarımızın kişisel verilerinin korunması önceliğimiz" ifadelerini kullandı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.