Buça katliamının ardından birçok ülke Rus diplomatları sınır dışı ediyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Buça’da Rus askerleri tarafından öldürülen sivil cesetleri ve toplu mezarların bulunmasının ardından, İtalya, İsveç, İspanya ve Danimarka gibi birçok ülke Rus diplomatlarını sınır dışı etme karar aldı.

Rus birliklerinin geri çekilmesiyle Buça’da çok sayıda sivil cesetleri ve toplu mezarların bulunmasının ardından birçok ülke, Rus diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı. Bugün 5 Nisan 2022 tarihinde İtalya, İsveç, İspanya ve Danimarka gibi ülkeler bazı Rus diplomatlarına yönelik sınır dışı etme kararı aldıklarını duyurdu.

İSPANYA

İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı José Manuel Albares, “Ülkenin güvenlik çıkarlarına tehdit oluşturan” en az 27 Rus diplomat ve büyükelçilik personelinin İspanya’dan sınır dışı edildiğini duyurdu.

İTALYA

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ettore Sequi’nin bu sabah Rusya’nın Roma Büyükelçisi Sergey Razov’u bakanlığa çağırarak, İtalya’da görev yapan 30 Rus diplomatın “istenmeyen kişi” ilan edildiğini kendisine bildirdiğini aktardı.

İSVEÇ

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Rusya’nın Stockholm Büyükelçiliğinde görevli 3 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldıklarını, Rusya’nın Stockholm Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını, kendisine üç diplomatın sınır dışı edilme kararını ilettiğini söyledi.

DANİMARKA

Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, ülkede diplomat olarak kayıtlı 15 Rus “istihbarat görevlisi”nin sınır dışı edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Söz konusu kişilerin Danimarka topraklarında casusluk yaptığının tespit edildiğini belirtti.

ALMANYA VE FRANSA DA 75 RUS TİPLOMATI SINIR DIŞI ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Alman hükumeti, Ukrayna’nın Buça kentindeki sivil ölümlerinin ardından Rusya’ya yanıt olarak en az 40 Rus diplomatını “istenmeyen kişi” ilan etti.

Fransa Dışişleri Bakanlığını da ülkede görev yapan ve eylemleri Fransa’nın güvenlik çıkarlarına aykırı olan 35 Rus diplomat için sınır dışı etme kararı alındığı bildirdi.

AB’DEN SINIR DIŞI EDİLEN RUS DİPLOMATLARININ SAYISI 260’E ULAŞTI

Buça’da meydana gelen insanlık dışı olayların ardından Batılı ülkelerin sınır dışı ettikleri Rus diplomat sayısı 150’yi buldu.

Agence France-Presse’in hesaplamalarına göre Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasından beri Avrupa Birliği’nden gönderilen Rus diplomatların sayısı 260’a ulaştı.

Ukrayna’da 40 gündür saldırı ve işgal girişimlerine devam eden Rus ordusu, ülkede kadın, çocuk demeden sivilleri hedef almaya devam ediyor. Önceki gün, Kıyiv yakınlarındaki Buça ve Irpin’de Rus ordusunun çekilmesinin ardından ortaya çıkan vahşet tüm dünya kamuoyunun ilgisini bölgeye yöneltti. Zira, Buça sokakları cesetlerle doluydu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ilk belirlemelere göre, sadece Buça’da 300’e yakın insanın katliama maruz kaldığını bildirdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.