Biden’ın, Rusya’nın bir NATO ülkesine saldıracağı açıklamasına, Putin yanıt verdi:  ‘tamamen saçmalık’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Ukrayna’da zafer elde etmesi halinde Rusya’nın bir NATO ülkesine saldıracağı yönündeki açıklamalarının ‘tamamen saçmalık’ olduğunu söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre, Putin bugün devlet televizyonunda yer alan açıklamasında, “Rusya’nın NATO ülkeleriyle savaşmak için hiçbir nedeni, ne ekonomik, ne siyasi ne de askeri jeopolitik çıkarı yok” dedi.

Putin, Biden’ın ifadelerini ‘Rusya’ya yönelik yanlış politikayı haklı çıkarmaya yönelik bir konuşma’ olarak değerlendirdi.

Komşu Finlandiya’nın bu yılın başlarında NATO’ya katılmasının ardından ‘sorunlar’ yaşanabileceği konusunda uyaran Putin, Moskova’nın bu adıma yanıt olarak ülkenin kuzeybatısında yeni bir askeri bölge kuracağını duyurdu.

Finlandiya, Rusya ile bin 340 kilometrelik bir sınırı paylaşıyor.

Rusya’nın 2022 başlarında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından, Finlandiya Nisan ayında NATO’ya katıldı.

Putin, Rus devlet televizyonuna verdiği demeçte konuya ilişkin şunları söyledi;

Batı, Finlandiya’yı NATO'ya sürükledi. Onlarla herhangi bir anlaşmazlığımız oldu mu? 20. yüzyılın ortalarında yaşanan bölgesel anlaşmazlıklar da dahil olmak üzere tüm anlaşmazlıklar uzun süredir çözüldü. Orada hiçbir sorun yoktu, şimdi olacak. Çünkü Leningrad askeri bölgesini oluşturacağız ve belirli miktarda askeri birimi orada yoğunlaştıracağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.