Avrupa Parlamentosundan Ukrayna'ya 1.2 milyar avroluk mali destek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avrupa Parlamentosunun, Rusya ile gerginlik yaşayan Ukrayna’ya 1.2 milyar avroluk mali destek sağlayacağı bildirildi. Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, dün sosyal medya üzerinden haberi duyurarak, Avrupa Birliğinin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ile ekonomik durumuna yapılan destekten dolayı teşekkür etti ve “Dost kara günde belli olur” dedi.

Avrupa Parlamentosu dün Strazburg’da gerçekleştirilen Genel Kurul oturumunda, AB Komisyonu tarafından hazırlanan ve Ukrayna’ya yeni finansal destek sağlanmasını içeren teklifi oyladı. AP milletvekilleri, Ukrayna’ya mali destek teklifine 598 “Evet”, 55 “Hayır” ve 41 “Çekimser” oy verdi. Böylelikle mali destek paketi onaylandı.

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, Ukrayna’ya mali destek öngören taslağın kabul edilmesiyle ilgili açıklama yaparak, “Avrupa Birliği, Ukrayna’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve ekonomik ve finansal istikrarına olan birliğini, sarsılmaz desteğini bir kez daha göstermektedir. Dost kara günde belli olur.” ifadelerini kullandı.

AVRUPA PARLAMENTOSUNDAN UKRAYNA’YA MALİ DESTEK

Ukrayna’nın dış finansman ihtiyaçlarının karşılamasına yardımcı olmak için 2022’de toplam 1,2 milyar avroluk kredi desteği sağlanacak. AB, yakın çevresindeki ülkelere ekonomik kriz dönemlerinde makrofinansal desteklemeler sağlayabiliyor. AB mali yardımları, söz konusu ülkenin normal şartlarda piyasalardan alabileceği kredilerden çok daha uygun ödeme koşulları içeriyor. Son dönemde Rusya ile yaşanan gerilimler Ukrayna’nın ekonomik ve finansal istikrarını olumsuz etkiledi ve ülkeden önemli miktarda sermaye çıkışına neden oldu.

QHA

Anahtar Kelimeler:
UkraynaAPUkraynaya Destek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.