Almanya’da 3 yılda vatandaşlık almayı ve çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yasa

Almanya’da başta Türkiye kökenliler olmak üzere göçmenlerin uzun yıllardır beklediği çifte vatandaşlığı kolaylaştıran düzenleme konusunda hükümetin uzlaşmasından sonra çifte vatandaşlık yolu açıldı.

2021’de iktidara gelen Olaf Scholz'un başbakan olduğu Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller'in oluşturduğu koalisyon hükümetinin en önemli hedeflerin biri olarak ilan ettiği yeni uygulama, Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştırmayı ve çifte vatandaşlığın önündeki engeli kaldırmayı hedefliyor.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre, yeni yasanın en önemli özelliklerinden biri, halen sekiz yıl olan vatandaşlığa kabul için bekleme süresinin beş yıla inecek olması. Almanya'ya uyum konusunda iktisadi ve sosyal bakımdan büyük başarı kaydeden göçmenlerin vatandaşlığa kabul başvuruları için de bekleme süresinin üç yıl olması yeterli olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.