Almanya'nın Hanau şehrinde ırkçı katliamı! 5'i Türk 9 kişi hayatını kaybetti.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile bara düzenlenen saldırıda 9 kişi katledildi.

Saldırganın radikal sağcı olduğu tahmin edilirken soruşturmayı Federal Başsavcılık üstlendi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Aydın, saldırıda 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

BBC Ajansının açıklamasına göre, Almanya'nın batısındaki Hanau kentinde Çarşamba akşamı iki silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda dokuz kişi öldü. 43 yaşındaki zanlı ve annesi evlerinde ölü bulundu, zanlının intihar ettiği bildirildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Saldırganın ırkçı bir motivasyonla, farklı dinlerden, kökenlerden ve farklı görünüşte olan insanlara nefret duyarak hareket ettiğini gösteren çok fazla işaret var" dedi.

Merkel, "Saldırının perde arkasını netleştirmek için her şey yapılıyor. Vatandaşlarımızı kökenlerine ve dinlerine göre ayırt etmiyoruz. Irkçılık zehirdir, nefret zehirdir ve toplumda bu zehir var, birçok suçun sorumlusu da bu zehirdir" diye konuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de "Hanau'daki terörist eylemi kınadığını" açıkladı ve "Irkçı nefret tehdidi altında olan herkesin yanındayım. Yalnız değilsiniz" dedi.

Hesse Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, "aşırı sağcı saldırganın yabancı karşıtı güdülerle hareket ettiğini, saldırıda terör şüphesi olduğunu" açıklamıştı.

Alman basınına göre ilk saldırı kent merkezindeki bir mekanda, ikinci saldırı da Kesselstadt mahallesinde başka bir mekanda düzenlendi. İki mekanın da kentteki Kürtlerin sıkça gittiği "nargile barlar" olduğu bildiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.