ABD'nin başı belada; "Dorian Kasırgası en yükseğe ulaşan şiddetiyle Bahama açıklarında"

BURS ARENA / Haber Merkezi

.

"Kasırga Dorian" artık Saffir-Simpson ölçeğinde en yüksek Kategori 5’e yükseldi.

Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), sağanak yağışlarla birlikte 260 km / saate kadar rüzgar üreten tropik siklonun ciddi zararlara neden olabileceğini ve sakinlerin hayatlarını tehdit edebileceğini söyledi. Kasırganın gözü, günün orta saatlerinde Palm Beach'te (Florida'nın 360 km doğusunda).. Kategori 5, 2005’te New Orleans’ı harap eden Katrina kasırgası ve 2017’de Karayipleri tahrip eden Irma ve Maria’nın düzeyinde bir büyüklüğü kapsıyor..  

Atlantik Okyanusu’nun batısında Bahamalar'a doğru ilerleyen kasırganın hızı saatte 260 kilometreyi geçiyor. Kasırganın gelecek günlerde ABD'nin doğu yakasında hızını kaybedeceğini kaydeden NHC, buna rağmen tehlikeli olmayı sürdüreceğini açıkladı.

.

Bahama Başbakanı Hubert Minnis seferberlik çağrısında bulundu: “Tahliye etmek istemeyenler kendilerini tehlikeye atıyorlar. Yalvarırım: Kasırgayı cesurlaştırmaya çalışmayın.."

.

Fransız  Le Monde'nin haberine göre, Bu hafta sonu Polonya gezisini iptal eden Donald Trump, Cumartesi günkü Virginia'daki golfünden bu yana Potomac'ın kıyısında, akşam Camp David'e katılmadan önce durumun gelişimini izledi. 

.

Trump Perşembe günü yaptığı açıklamada da "Her şey, çok sert vuracağına ve çok büyük olacağına işaret ediyor. Tam bir canavar olacakmış gibi görünüyor" demişti. Vatandaşlara hazırlıklı olma çağrısı yapan Trump "Uyanık olun, güvenlikte kalın ve Tanrı sizi korusun" diye konuşmuştu.

.

Güney Carolina Valisi Henry McMaster, eyaletinde olağanüstü hal ilan etti.  

.

Halihazırda Florida ve Georgia eyaletlerinde de olağanüstü hal ilan edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cavit P. 5 yıl önce

Beter olsunlr inşAllah

Avatar
Şaduman 5 yıl önce

Olan zavallı amerikan halkına olacak..