ABD, İngiltere ve Almanya'dan "Ortadoğu" Açıklaması

İran'ın Siyonist İsrail rejimine yönelik misilleme operasyonuna tepki gösteren ABD, İngiltere ve Almanya dışişleri bakanları arasında yapılan telefon görüşmesinde Ortadoğu'da gerilimin tırmanmasının önlenmesi gerektiği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Pazartesi günü bakanlığın internet sitesinden yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in İngiltere Dışişleri Bakanı ‍David Cameron ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile yaptığı telefon görüşmelerinde bu konuyu görüştüğünü duyurdu.

Açıklamaya göre Blinken, Cameron ve Baerbock arasında düzenlenen görüşmede durumun daha fazla tırmanmasının önlemesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada " Blinken, ABD'nin İsrail'in güvenliğine yönelik kesin ve net kararlılığını vurgulayarak, tüm tehditlere karşı tetikte olduğumuzu ve halkımızı korumak için gerekli önlemleri almaktan çekinmeyeceğimizi söyledi." ifadeleri yer aldı. 

Daha önce Blinken, Ürdünlü, Suudi, Mısırlı ve Türk mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde İran'ın Siyonist rejime yönelik misilleme operasyonunu görüşmüştü.

İRNA / Tahran

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.