İsrail'in koruyucusu ABD ve Birleşik Krallık orduları İsrail'e giden İran İHA'larını düşürdü

Şarku'l Avsat Ortadoğu Haber Ajansı'nın Reuters'tan aktardığı habere göre, ABD'li üç yetkili, ABD ordusunun dün (Cumartesi) İsrail'e doğru hareket eden İran'a ait insansız hava araçlarını (İHA) düşürdüğünü bildirdi. Ancak kaç İHA’nın düşürüldüğünü ya da yerlerini belirtmedi.

İsrail Ordu Radyosu’nun bugün (Pazar) yaptığı açıklamaya göre ABD ve Birleşik Krallık kuvvetleri, İsrail sınırları dışında 100'den fazla İran İHA'sını düşürdü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) dün (cumartesi) İsrail'e onlarca insansız hava aracı (İHA) ve füze fırlatarak iki bölgesel düşman arasında büyük bir gerilimi tetikleyebilecek bir saldırı gerçekleştirirken, ABD de İsrail'e destek sözü verdi.

İsrail ordusu, Iraklı güvenlik kaynaklarının ülke üzerinde uçarken görüldüğünü söylediği İran İHA’larının hedeflerine ulaşmasının saatler alacağını söyledi.

İsrail Kanal 12 televizyonu, İran'ın fırlattığı füzelerin İsrail'e ulaşmasının muhtemelen daha kısa süreceğini, ancak bazı füze ve İHA’ların Suriye veya Ürdün üzerinde vurulduğunu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.