Rus uzman: Türk lirasındaki değer kaybı Rus turist akışını etkilemez

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rus turizm piyasası uzmanı Aleksey Kaşirskiy, Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybının Rusya’dan Türkiye’ye turist akışını etkilemeyeceğini, ancak rublenin değer kaybetmeye devam etmesi halinde turist sayının azalabileceğini belirtti.

Sputnik’e konuşan Kaşirskiy "Liranın değer kaybı turist akışını etkilemez, bundan sadece Türk şirketler kazanır. Oteller, ulaşım, tur şirketleri kazanır. Zira gelirleri dövizle, giderleri ise lira ile oluyor" dedi.

TL

© AFP 2018 /

'RUSLAR İÇİN SEYAHAT LİRADAN BAĞIMSIZ OLARAK PAHALANIYOR'

Rusların Türkiye seyahatlerinin liradan bağımsız olarak pahalandığını, zira fiyatların dolar üzerinden belirlendiğini belirten Kaşirskiy "Uzun vadede rublenin değer kaybetmesinin devam etmesi halinde turist sayısı azalabilir" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRİYOR'

Kaşirskiy, Türk turizm sektörü için sezonun başarılı geçtiğini belirterek şöyle devam etti: "Otel fiyatları düşmüyor. Ağustos ayındayız, fiyatlar çok yüksek, ayrıca Kurban bayramı da var. Eylülde sezon bittiğinde turist akışı her halükarda yavaşlayacak. Kadife sezon dediğimiz eylül-ekim döneminde ise pahalı otellere gidenleri ise rubledeki değişiklikler etki etmez."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.