Belarus'dan Bursa'ya işbirliği çağrısı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Belarus’un İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved ve Bursa Fahri Konsolosu Aybar Uluca Bursa Büyükşehir belediyesini ziyaret ettiler.

Misafirlere Bursa hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 milyon nüfusa sahip Bursa’da 21 tane organize sanayi bölgesi bulunduğunu ifade ederek, Türkiye’nin 4. büyük şehri olan Bursa’nın tarih, turizm, kültür, sanayi ve tarım özelliklerini de taşıdığını dile getirdi.

Aktaş özetle; "UNESCO Dünya Mirası listesinde 8 ayrı noktamız bulunuyor. Aday listesinde de İznik ilçemiz var. Son yıllarda Belarus ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştiğini görüyoruz. Gezen kurt aç kalmaz misali her zaman ilişkileri sağlam tutup ziyaretleri sürdürmeliyiz. Göreve yeni başlayan Belarus Büyükelçisi’nin de gayretleriyle Türkiye ve Belarus, Bursa ve kardeş şehir Mogilev arasındaki ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum. Önümüzdeki süreçte elimizden gelen katkıyı koymaya hazırız” dedi.

Belarus İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved ise Bursa'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. İstanbul dışında ilk seyahati Bursa’ya yaptıklarını anlatan Shved, "Mogilev de Bursa gibi önemli bir tarih şehridir. Birçok ortak yönlerimiz bulunuyor. Mobilya, tekstil ve otomotiv sektöründe gelişmiş durumdayız. Bu konularda işbirliklerimizi arttırabiliriz. Bursa’nın üretici ve güçlü bir şehir olduğunu biliyoruz. İlişkilerimizi daha aktif hale getirmeliyiz” diye konuştu.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.