Antalya Kemer'deki yangın 4. gününde devam ediyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde meydana gelen orman yangına ekiplerin müdahalesi, 4. gününde devam ediyor. Yangın bölgesinin kayalık olması ve orman yolunun bulunmaması çalışmaları zorlaştırıyor.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 25 Temmuz 2023'te çıkan orman yangını 4. gününde devam ediyor. Karadan ve havadan müdahale edilen yangında yaklaşık 200 hektarlık alan zarar gördü. Yangının önlenmesi ve yayılımının takibi ile söndürme çalışmalarında insansız hava aracı (İHA) da kullanıldı.

TİRYAKİ: YANGIN ÇOK BÜYÜK BİR ALANDA ETKİLİ OLMADI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınları hakkında değerlendirme toplantısı yaptı. Tiryaki, "Kemer’deki yangın kontrol altına alınmış olmamakla birlikte arazi koşullarının derin vadiler, sarp kayalıklardan oluşması nedeniyle bugüne kadar karadan müdahale edilememiştir. Yangın çok büyük alanda etkili olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Kemerdeki orman yangını 4üncü gününde

KEMER DEVLET HASTANE HİZMETE AÇILDI

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise yangının ilk günü tedbir için hastaların tahliye edildiği Kemer Devlet Hastanesinde poliklinik hizmetlerinin devam ettiğini söyledi.

11 UÇAK VE 22 HELİKOPTER İLE MÜDAHALE 

Yangına havadan yoğun bir şekilde müdahale devam ediyor. Saatlerdir devam eden yangına müdahale için 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve bin 50 personel sahada yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.