Adana Kozan İlçesinde 5,5 ve 4,4 büyüklüğünde iki deprem!

AFAD'ın açıklamasına göre, Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde ve bunu devamla saat 10.57'de 4,4 büyüklüğünde  bir deprem daha meydana geldi.

ilk depremin 11,27 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Saat 08.44'te meydana gelen deprem Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi. Panik yaşatan depremle ilgili ekiplerin herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptığı bildirildi. İlk bilgilere göre ölen veya yaralanan olmadığı belirtiliyor. 

Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğünde deprem - 1

KOZAN-FEKE YOLU KAPANDI

Kozan'da metruk binanın duvarları deprem nedeniyle yıkıldı.  sırasında yamaçtan kopan kaya parçası Kabaktepe Mahallesi'ndeki müstakil bir evde hasara yol açtı. Ayrıca Kozan-Feke kara yolu kopan kayalar nedeniyle ulaşıma kapatıldı.   

İKİ KİŞİ BALKONDAN ATLADI

Depremin hissedildiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ise paniğe kapılarak balkondan atlayan 2 kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

CAN YA DA MAL KAYBI YOK

Adana Valisi Süleyman Elban'dan depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Elban, "Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir ihbar yapılmamıştır." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise depreme ilişkin "Adana’da 2 kişi yüksekten atlama ve eşya düşmesine, Osmaniye’de ise 6 kişi yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak olaydan etkilenmiştir. Depremden etkilenen kişiler olay yerine görevlendirilen 8 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir." dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

NTV'nin haberine göre, canlı yayınına telefonla bağlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisinin olduğunu söyledi.

AFAD: SAHA TARAMASI DEVAM EDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer de olumsuz bir durum olmadığını ve saha taramalarının devam ettiğini belirtti. 

17 ARTÇI OLDU; EN BÜYÜĞÜ 4.4

Kozan'da saat 08.44'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 10.57'ye kadar kısa aralıklarla ilçede en büyüğü 4.4 olan 17 artçı deprem meydana geldi.

Anahtar Kelimeler:
AdanaDepremKozan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.