Dünyada ki “en yaygın ölüm nedenlerinin başında gelen, damar tıkanıklığı ve kalp krizinin” ana sebeplerinden birisi de “kanda ki yağ oranının (trigliserit) aşırı yükselmesidir.

Trigliserit yüksekliğinin en önemli nedeni ise “sık sık ve kontrolsüz bir şekilde gıda tüketimi ve fiziksel aktivitenin azlığıdır.” Çünkü; vücudumuz ihtiyacımızdan fazla alınan yiyeceklerle yükselen kan şekerinin tamamını enerjiye dönüştüremez. ihtiyaç fazlası kan şekerini gerektiğinde enerji üretiminde kullanılmak üzere karaciğerde ve kaslarda glikojen, “kanda trigliserit (kandaki yağ yüklü parçacıklar) ve vücudun diğer kısımlarında yağ olarak depolar.”

Eğer o günkü ilk yemekten itibaren 5 - 6 saat geçmiş ve halen hiçbir şey yememiş isek,” vücudumuzda (çoğunlukla beyaz yağ hücrelerinde üretilen) “leptin” adında, son derece önemli bir hormon salgılanmaya başlar.

Leptin hormonu’nun görevi, daha önceden “kanda (trigliserit), karaciğerde ve vücudun diğer kısımlarında depolanmış olan yağları kullanarak, yaşamamız için gerekli olan enerjinin üretilmesini sağlamaktır.” işte bu nedenlerle vücudumuzda depolanmış olan yağların enerjiye dönüştürlebilmesi yani “kandaki trigliseridin temizlenmesi ve kilo verebilmemiz için belirli bir süre aç kalmamız şarttır.”

Sadece “iki yemek arasına en az 7-8 saat zaman koyarak, yediklerimizi abartmadan, ölçülü bir şekilde yiyerek” kanda trigiliserit yükselmesini yani “damar tıkanıklığı riskini azaltmamız” mümkündür.

Ayrıca “damar çapımız sabit değildir, şartlara göre sürekli değişir.” Duygu, düşünce, beslenme ve fiziksel aktivitemize göre (anlık) damar çapı değişimini de "nitro oksit molekülü” yapar. Bu molekülün yeter miktarda salgılanmasının “birinci şartı da yeteri kadar fiziksel aktivite yapmak veya burundan nefes almaktır."

Çok basit olan bu iki uygulamayı, yani iki yemek arasına en az 7-8 saat koyarak (öğle yemeğini iptal ederek veya geciktirerek) ve burundan nefes almayı alışkanlık haline getirerek, “damar tıkanıklığı ve kalp krizi riskinizi büyük oranda azaltmanız mümkündür...”

Cuma gününün sağlık bilincimizin çoğalmasına vesile olması dileğiyle…

Not: Sağlık konusunda detaylı bilgiyi “Kanserle Savaşırken Öğrendiklerim” adlı kitabımda bulabilirsiniz.

Saygılarımla…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.