Yeni Adli Yıl törenlerle açıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Her yıl olduğu gibi Adli Yıl Bursa'da da törenle açıldı. Bursa Adliye binası önünde yapılan açılış töreni Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş başkanlığında gerçekleşti. Törene Yüksek Yargı Adalet Komisyonu Başkan Vekili Ömer Gülmüş, Bursa Bölge Mahkemeleri Başkanı Abdulkadir Şahin ile çok sayıda hakim, savcı, avukatlar ve vatandaşlar katıldılar.

Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, hukuk camiasının yeni adli yılının hayırlı olmasını temenni ederek ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet dileyerek, özetle: "15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle yara alan yargı teşkilatı, vatanını ve milletini seven yargı mensupları sayesinde kendi içindeki hain terör unsurlarından temizlenmiş, yargıya duyulan güven yeniden büyük oranda tesis edilmiştir."  dedi.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun da yaptığı konuşma da bu yıl da aynı şekilde bağımsız ve tarafsız bir yargı istediklerini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.