Mudanya'da belediye hizmet çarkı dönmüyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Büyükşehir Yasası’yla Bursa’nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini, değişim ve dönüşüm çalışmalarını tüm bölgelerde aynı hızla sürdürdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, aynı durumun Mudanya için geçeri olmadığını söyledi. Mudanya halkına daha çok hizmet etmek istediklerini fakat her zaman için ilçe belediyesinin engeliyle karşılaştıklarını belirten Başkan Aktaş, “’Evciler’e örnek olsun’ diye lavobalar yapmak istiyoruz. Mudanya Belediyesi ‘Yer benim’ diyor. ‘Buyurun siz yapın’ diyoruz. 4 senedir herhangi bir faaliyet yok. Benzer sıkıntıyı, buradaki hemen her bölge için her girişimimizde yaşıyoruz. Bu şekilde mantık, anlayış olmaz” dedi.

Başkan Aktaş, Mudanya’ya bağlı 10 köye teknik gezi yaparak, vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal ve teşkilat üyeleriyle birlikte önce Mudanya Kumyaka ve Trilye bölgelerinde sahil incelemesinde bulunan, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan tesisleri kontrol eden Başkan Aktaş, ardından sırasıyla Söğütpınar, Çamlık, Evciler, Emirler Yenicesi, Çayönü, Çekrice, Balabancık ve Ülküköy mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada, Mudanya Belediyesi tarafından ‘kamuoyu yoluyla’ kendisine iletilmeye çalışılan sözde ulaşım master planını da eleştirdi. 4 yılda 3 kez bile meclis toplantısına katılmayan bir ilçe belediye başkanının ulaşımla alakalı master plandan söz etmesinin şaşırtıcı olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, masa başında çizilmiş, hiçbir alt yapısı olmayan, bilimsel dayanağı bulunmayan, çözüm üretmeyecek planla ahkam kesilmeye çalışıldığını hatırlattı. Mudanya halkının bunun takdirini yapacağına inandığını belirten Başkan Aktaş, “Seçim endeksli çalışan bir parti değiliz. Bizim genel başkanımız neredeyse yılın 365 günü bu performansı, heyecanı ortaya koyuyor. Bir mahallenin daha sıkıntısını giderebilir miyiz, bir problemi daha halledebilir miyiz; bunun derdi ve hesabı içerisindeyiz. Mudanya halkına verdikleri destek ve sağladıkları katkı için teşekkür ediyorum. İnşallah onlara daha çok hizmet edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.