Konut fiyatları da sürekli yükseliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Son dönemde yatay seyir izleyen illerimiz arasında yer alan Bursa’da İznik, Yıldırım ve Gemlik başta olmak üzere gayrimenkul piyasasının hareket kazandığı gözlendi. Satılık konut fiyatlarının geçtiğimiz 6 ay içerisinde %3 yükseldiği Bursa’da amortisman süreleri de az bir miktar da olsa kısaldı ve il genelinde 20 yıl olarak gerçekleşti.

İstanbul genelinde son 6 ay içerisinde satılık konutlarda %15 artış görülürken bu ilimizde kiralıklardaki fiyat artışı ise %2 seviyesinde oldu. İstanbul’da Beşiktaş ve Eyüp en çok dikkat çeken ilçeler olurken Ankara’da Yenimahalle son aylardaki dikkat çekici yükseliş trendini devam ettirdi. İzmir’de Foça, Bursa’da İznik ve Antalya’da ise Aksu dikkatle takip edilmesi gereken ilçeler olarak öne çıktı.

Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Temmuz 2018 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Temmuz 2018 Emlak Endeksi* verilerine göre satılık konutların fiyatları yükselmeye Temmuz ayında da devam etti. Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul %15 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı şehir oldu. İstanbul’un 5 büyük il içerisinde liderliği büyük farkla elde etmesi dikkat çekti. İstanbul’u Şubat ve Temmuz 2018 arasındaki %4 artış oranıyla İzmir, %3 ile Bursa ve %2 ile Antalya ve Ankara takip etti.

Bursa’da gayrimenkul piyasası hareket kazandı

Son dönemde yatay seyir izleyen illerimiz arasında yer alan Bursa’da İznik, Yıldırım ve Gemlik başta olmak üzere gayrimenkul piyasasının hareket kazandığı gözlendi. Satılık konut fiyatlarının geçtiğimiz 6 ay içerisinde %3 yükseldiği Bursa’da amortisman süreleri de az bir miktar da olsa kısaldı ve il genelinde 20 yıl olarak gerçekleşti. Geride kalan aylarda fiyatları yükselmesiyle ön planda olan İznik ilçesi geride bıraktığımız 6 aylık dönemi de %23 artışla kapattı.

Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi’ne göre Bursa’daki kiralık konutlarda dikkat çeken ilçeler Orhangazi (%7 artış) ve Mudanya (%5 artış) oldu. İl genelinde kiralık konut metrekare fiyatı 10,01 TL olarak gerçekleşti. Bursa’da bazı ilçelerdeki kiralıklar ise düşme eğilimi sergiledi. Kiralık konut fiyatları Kestel’de %6 düşerken, Osmangazi ilçesinde %3 geriledi.

SON 6 AYDA BURSA’DA SATILIK KONUT FİYATLARI

En çok artan ilçeler

En çok düşen ilçeler

En kısa amortisman süresi

İznik

%23

Mustafakemalpaşa

%-16

Gemlik

20 yıl

Yıldırım

%14

Yenişehir

%-10

Mudanya

21 yıl

Gemlik

%12

-

-

Nilüfer

21 yıl

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.