İYİ Parti'li Ercan Özel; "Artık kan akmasın ve başka canlar yanmasın"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yenişehir ilçe ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ercan Özel, gazetemize yaptığı açıklamada; "..Yenişehir’de yeni yapılan çevre yolunun, gerekli trafik önlemleri alınmadan trafiğe açılması sonrası, son birkaç yıldır ölümlü ve yaralanmalı ciddi kazalar yaşanmakta ve birçok ailenin yüreği yanmaktadır.." dedi.  

MHP'den istifa ettikten sonra İYİ Partiye kayıt olan ve Yenişehir'in kentsel sorunları hakkında ciddi mücadeleler verdiği bilinen Özel konuşmasını şöyle sürdürdü; "Önce Bursa Caddesinin çevre yolu kavşağı trafik işaretleri yapılmadan açıldı ve yaşanan kazalar nedeniyle birçok vatandaşımız yaralandı. Ardından o kavşağa trafik lambaları koyuldu. Ardından Güldeste Caddesinde trafik işaretleri ve kasis yapılması konusunu meclis toplantılarında defaatle dile getirdim. “O bölgeye yeni asfalt yaptık asfalta hız kesici kasis yapıp asfaltı bozamayız” diyerek talebimiz kabul edilmedi. Çok geçmedi o bölgede birçok vatandaşımız kaza yaptı yaralandı hatta küçük yaşlarda bir kızımız vefat etti. Yenişehir Belediyesi yapmamakta direnince, Büyükşehir’e verdiğimiz önerge sonrası trafik işaretleri ve kasis yapılmasına vesile olduk. Bu vesileyle kazalar sona erdi.

Yine uyarılarımıza rağmen yeterli önlem alınmayan İznik Caddesi ile çevre yolu kesişimin de bulunan kavşakta 3 kişinin vefatı sonrası trafik lambaları çalışır hale getirildi.

Geçtiğimiz haftalarda trafik lambası bugüne kadar takılmayan oldukça önemli bir kavşak olan ve her gün binlerce aracın kullandığı Bilecik Cad. ile çevre yolu kesişimin de bulunan kavşakta ciddi bir trafik kazası yaşandı. Çelebiköy’den genç bir baba, günlerce yoğun bakımda kaldı. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere hepimizin canı yandı, Kendisine dualarla da olsa destek olmaya çalıştık. Çelebiköy’de yaşayan bazı vatandaşlarımız bu kaza sonrası tepki ve kazalara dikkat çekmek için Bilecik caddesini kısa süreliğine de olsa trafiğe kapatmayı bile düşündü.

Yaşanan bu son kaza sonrası ilçemizde yetersiz trafik önlemlerinden dolayı artık kan akmasın, canlar yanmasın diyerek İYİ Parti meclis Grubu olarak Yenişehir Belediye Meclisimizde, çevre yolunun Bilecik Caddesi, Kozdere Caddesi ve Barcın Mahallesi kavşaklarına trafik lambası koyulması için belediyemizin ilgili kurumlarla görüşerek bir çalışma yapması konusunda bir önerge verdim. O gencimiz vefat etmiş olsa bunun hesabını ne annesine, ne babasına, ne eşine, ne de çocuğuna kimse veremez. Vermiş olduğum önergede ki amacımın ne olduğu, hangi amaçla verildiği açık ve net olarak ortadadır. Buna rağmen sıkıntılı olan ve sık sık kazaların yaşandığı bu kavşaklara trafik lambaları takılması için İYİ Parti meclis üyesi olarak verdiğim önerge, AK Parti meclis üyeleri tarafından REDdedildi, MHP Meclis üyeleri ise trafik lambalarının takılması ile ilgili önergeyi kabul etmedi.

Ben halkın bana vermiş olduğu görevi yerine getirdim. Bu tarihten itibaren bahse konu olan kavşaklarda, trafik tedbirlerinin yetersiz kalmasından dolayı yaşanacak kazaların sorumlularının, önlem almayı reddeden kişiler olacağını şimdiden ifade etmek isterim. Önergeyi reddedenlerin Çelebiköy de yaşayan ve canı yanan o insanların yüzüne nasıl bakacakları da ayrı bir konu’dur. İlçemiz ve halkımız için hayati öneme sahip bu tür konularda yöneticilerimizin daha hassas davranmaları en büyük temennimdir.."

İşte duyarlı Meclis Üyesinin önerge belgesi;

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.